Twisting in my head..

Det där med att vilja spola tillbaka tiden skulle någon börja att uppfinna på, eller vill man hellre spola fram tiden ? Igår tillbaka, idag framåt. Igår tillbaka, idag framåt... Vad skulle egentligen hända om vi började att experimentera med tiden? Om det ens går. Vad är egentligen tid? För dig, för mig. För dig..

Idag har varit en bra dag, idag rädda min pappa mig. Yr- och nyvaken bjöd han mig på lunch. Vi åkte ut med bilen till Norsholm och promenera lite, där blev det paj till frukost ( fetaost är grejen) och sedan bar det iväg med bilen mot söderköping. Glass och promenad längs kanal och inom den fina kommunen. Det är ju ingen stad gott folk.
Måste bara säga att när pappa ringde, jag blev så glad så att jag började gråta. Han ringde i rätt tid, han behövdes utan att veta om det. Världens bästa pappa.. Och dessa hopplösa tårar som aldrig tar slut.
Dagen fortsatte i alla fall med bad med martina, sofie, helena och en massa annat folk. Första doppet avklarat och en händelserik dag som fick tankarna att försvinna för en stund. Dock kommer de tillbaka lika snabbt så fort man lämnas själv. Denna tankeverksamhet.


Det där med fel musik är inte okej, men ändå lyssnar man på det. Nu ska jag hoppa i säng, i mammas säng inatt igen blir det nog. Upp och hoppa till jobbet imorgon.
Riwer flows in you....

en emma

If I ever make a mess, I'll do anything for you

where are we?
what the hell is going on?
the dust has only just begun to form
crop circles in the carpet
sinking feeling


Blåsan skriker efter toalett och tårarna faller längs kinden.
Snoret förgyller min ytterst minimala solbrända hud.
Sova på soffan och scrubs hela natten.



en emma



vem blir inte kall, naken och våt i en tom hall?

Det rinner hysteriskt från mina ögon. Dessa himla ögondroppar.. Okej, det är skönt men måste det rinna så mycket? Vad är det med ögondroppar och att rinna såhär? Dagens ilandsproblem? Jag tror det, tyvärr. Men vad gör man ?
Ett frågetecken till kanske ?

Igår var en fin dag. Vaknade dock upp med illamående och det där med träning går inte så bra. Imorgon? I övermorgon? Någongång ? Herrejösses. Slå mig hårt kanske?
I alla fall, igår. Efter hysteriskt rännande fram och tillbaka från stan till resecentrum, tillbaka och ner igen så hamna jag och Louise på pendeln mot Linköping, där vi spenderade i princip hela dagen för oss själva.
Vi yra runt efter en skateaffär där jag hitta min Eskil. Han, longboarden är så fin så fin. Jag är lite förälskad. Och i killen i butiken. First aid i linköping, det rekomenderas enormt!
Det blev lite åk, väldigt mycket yr, vitlöksbaguetter vid domkyrkan och glass i solen. Ehmma i norrköping sa vi hejdå och jag tog några öl med cicci och company. Det blev en fin dag, en mycket fin dag efter två veckors bölande.

Vad hände med mig och mitt humör? Bölemma, mitt nya namn? Kanske, kanske inte.

Jag kände nyss för att skriva men nu, jag vet inte. Nej? Frågetecken ? NEj, nu ska jag dra med eskil på nya äventyr. Blir att chilldricka lite ikväll helt enkelt för imorgon är det jobb som gäller, i två dagar sen ledigt i fem! Underbart. Och på torsdag kommer världens finaste tjej. Jag känner att sammanhanget inte är så bra just nu. Kanske bäst att sluta då.

Nej, eskil och jag helt enkelt.

en emma

då kommer rädslan och tar oss

Slit av min hud,


öppna upp mitt hjärta


och känn den bultande klumpen mot huden i din knutna näve.




Salta droppar mot min kind och ögonen blinkar frenetiskt. De är torra, inget annat. Den saltade vätskan fyller ögongroparna och bäcker formas längs mina pluffsiga kinder. Näsan drar hårt in den rinnande snoret och ögonen blinkar hårt, ännu en gång.
Andreas Grega formar ord om rädsla ur mina högtalare och jag känner mig sådär jobbigt kissnödig.

Min syn blir bättre och bättre för varje dag och solglasögonen finns alltid i beredskap. Helgen bestod av jobb och jag har varit bölig i snart två veckor. Jag skyller på mensen, och inatt drömde jag att alla påpeka vilket pmshumör jag var på. Dessa drömmar.

Nej, kissa, hälla upp kaffe och linköping med louise. Puss säger jag!

en emma

Dom skriker och flyr i en mardröm igen

Har du någonsin vaknat upp en morgon och ifrågasatt dig själv? Handen torkar bort dreglet längs mungiporna och anstiktet döljer nattens tårar i de mörkblåa kuddarna. De kuddar som under gårddagen var ljusblå.
Har du någonsin vaknat upp med en klump i magen och kännt dig helt borttappad ? Som när mamma försvann under familjens veckohandling på ica maxi eller som när kompisen sprang och gömde sig bakom ett träd, lite för länge.
Har du någonsin vaknat upp med en ångest som sipprar runt i kroppen, tar över del efter del och du vill bara borra dig genom kudden, ner i täcket och aldrig mer sätta ner fötterna ?
Har du någonsin..


När man var liten såg man världen med andra ögon, en annan tankeverksamhet fanns inom en och man kände inte på samma vis. Inte som nu. Om man vaknde upp skrikandes en natt som liten kunde man nästan känna mammas ilska tankar "inte nu igen" genom ens kropp när hon kom för att trösta en. Om man vaknar upp inatt, skrikandes, tänker man själv "inte nu igen, fan..".
På både gott och ont ser och känner man sig som fem ibland, på både gott och ont. Om man gråter för att plattången bränner ens sköra hud så är man mesig, patetiskt. Eller är man bara liten, inombords? Eller finns det någonting bakom brännskadan, kan det göra så ont? Det gör så ont, då allt annat dessutom tar över.

Ett djupt andetag och drar båda händerna genom håret. Vem är jag egentligen ?
Jag sitter här med min snoriga näsa och har ganska ont i ryggen. Ögonen är torra som sand, tårar sipprar sakta igenom då och då bakom de svarta solglasögonen och tänderna dansar över min läppiercing. Ännu ett djupt andetag.
Har du någonsin vaknat upp som en helt ny människa ?

Kent dånar ur mina högtalare och idag släppte de en ny singel. De släpper ett almbum i slutet av månaden. Om jag stavar fel eller skriver galet någonstans beror det som sagt på att jag har småsuddig syn och solglasögon på mig. Ögonlasern gjorde mig ljuskänslig, eller gör en det helt enkelt.
Jag fick se kent för några månader sedan. Jag tror det inte finns något annat band som får mig så splittrad som dom. Glädje, sorg, smärta, tårar, lycka. Glädje, sorg, smärta, tårar, lycka. Jag borde gå ut och gåt och rensa tankarna tror jag. En tår rinner längs min kind. Jag känner mig så bölig, känslamässig. Jag vet inte riktigt vad som händer med mig, vet du ?  Jag tror inte det... Eller jag vet inte. Börjar jag att bli vuxen kanske ? En känslomässig tant. Biter på mina solglasögonbågar och andas tungt, ännu en tår.

Har du någonsin... Har du någonsin stannat upp och undrat vad du egentligen håller på med? Vad som kommer att hända under morgondagen, om du skulle göra så, eller inte. Varje steg du tar, påverkar det egentligen ?
Vart kom, inte den bittra tjejen ifrån, utan den, inte ledsen heller. Jag vet inte, lågmälda?  Jag tror jag saknar, är lite bitter på mig själv och saknar. Borde vakna, någongång, förengångsskull. På onsdag ska jag börja träna, om min ögon mår okej.
Promenad kanske ? Eller bara sätta sig på någon buss? Har ju ändå månadskort nu. Ett djupt andetag..

en emma

flyger iväg som ett pappersflygplan

Med rinnande ögon drar jag min knoge under näsan för att torka bort det droppande snoret som förbannar mig förtillfället. Egentligen är det ingenting alls, eller det är ju någonting men det är så att säga ett såkallat I LANDS PROBLEM, kära vänner. Bara för att dessa himla ögondroppar jag tar envisnas med att våldföra sig på min näsa. Morr ? Nej, grr.... Nej, morr.

Det är måndag och klockan är 10:06, vilken jag ser bakom mina solglasögon, vilka jag måste ha på mig när jag sitter här. För den som har missat, jag gjorde ögonlaser i onsdags. Så jag börjar se igen, utan glasögon och linser. IH, på den helt enkelt!
Dock måste ja bara meddela för sjjuttioelftegången om hur dåligt jag mådde de första dagarna efter, och den som upptäcker stavfel beror det på att jag ser lite halvkasst och att jag har solglasögon men iaf. Jag mådde dåligt. Men i lördags så orkade jag mig faktiskt ut. Den ni! Dock såg jag halvt men ändå. Jag har gjort en bra upptäckt, då jag varken kunnat läsa eller kollat på tv eller knappt kunnat se. Ljudboken. Jag har tagit min ljudboksoskuld, det ni. En mysig röst och det bara är helt väldigt skönt att ligga och lyssna. Jag trodde jag skulle somna direkt eller få spader och stönga av direkt. Men icke sa nicke. Visserligen somna jag någongång men om man mår kasst och ligger nerkrupen i en säng är det inte konstigt, men inte direkt utan efter ett tag. Så nu vet ni det. Testa ljudbok gott folk! Dock tog jag ju cd så jag kan bara lyssna hemma, attans rabarber!

Åh, vi har rabarberpaj i köket, eller jag är inte sugen egentligen. Men gott är det. Nej , nu ska jag fixa mig och försöka göra något vettigt av den här dagen.  Eftersom jag inte gjort direkt något alls sen i onsdags. Heja sängliggande tjej! Och blind, halvblind...
Måste bara tillägga att jag kände mig väldigt fin inatt. Jag låg och frös under täcket, med filt och grejer. Sen lät min mobil lite då och då så mitt i mörkret, fint nerbäddad ligger jag med mina solglasögon och känner mig snygg. Heja ljuskänslig tjej! Ville bara lätta mitt hjärta om det. Puss!

http://poeter.se/viewText.php?textId=1137669

en emma

Så jag lutar mig bakåt och dricker en dag

Vi dansar över fuktigt gräs och skriker ut låtsaspoesi. Vi ramlar och skrapar upp våra sköra knän och gråter i mors famn. Vi äter glass med hela ansiktet och känner hur solen bränner vår bleka hud röd.

Molnen lyser halvt grått, halvt svart och halvt vitt. Vart är den klarblåa himlen och solen som förgyllde förra veckans skratt och leenden ? Jag googlar smhi och får fram att det ska vara mulet, lite sol och molnigt ikväll. Inget regn. Jag borde gå ut på balkongen och känna på vädret, ta på vinden och känna den mot min pluffsiga kind.
Högtalarna skriker ut någonting om caligula och min blåsa behöver på toaletten.

Jag vaknade upp runt elva en tisdag som denna och kände hur länge jag egentligen sov. Mina ögon slocknade väl runt ett men klockan elva var länge sedan jag vakna, och gick upp halv tolv. Mina fötter åandrasidan har dansat runt över kokt ris i köket då jag lagat en massa mat. Nu borde jag springa på toaletten, känna på vädret och placera min rumpa på min svarta hingst. Jag ska snart krama lite på min fina örebroare Denise.
Ikväll blir det filmmys med martina. Puss!



( Tänkte även meddela att jag saknar Göteborg, mitt godis nathalie och världens vackraste tjej i Örebro...)

en emma

four o´clock in the morning..

Jag hitta ett svart hår i min navel. Jag hitta ett svart hår i min navel när jag duscha. Jag hitta ett svart hår i min navel när jag duscha men nu finns det inte där längre.
Paniken spreds sig inom mig till en början, men sedan hejda jag mig själv och ifrågasatte min panik. Varför blev jag så upprörd över ett svart hårstrå. Kan det vara för att det hade kunnat vara ett grått, eller ? Varför egentligen ?
Min panik tynade ut ganska snabbt och jag fortsatte med duschandet. Helt enkelt.

För tillfället sitter jag som en potatissäck med skoskav på min fina kontorsstol med en orange tandborste i munnen och håret åt alla håll, det krullar sig sådär blött och icke fint. Näsan insuper min parfym doft och jag tittar lite småbesatt på min inbokade tatueringstid till augusti. Eftersom jag inte bloggat sedan den 29e maj så tänkte jag ta en snabbgenomgång dag för dag. Får se vad resultatet blir, det kan svänga lite med tanke på mitt minne. Nu börjar jag.
( tar fram min kalender lite i smyg )

Trettioende maj: Det var en söndag. Min väckarklocka ringde 05:30 och jag hoppade hysteriskt ur från sängen. Eller det var nog inte så hystierskt egentligen, mest inom mig då jag ville vägra att gå upp den dagen. Dagen innan som jag dessutom pysslat med barn och gjorde minst tjugo pappersblommor. Jag var trött och denna dag skulle jag yra runt i växthuset för sista gången i vår. Det blev en lång dag som sluta med en trött emma. Solen lyste och det enda man ville göra var att chilla på en filt. Det här blir nästan löjligt låtsasdjupt på något sätt. Nej, nästa dag.

Trettiofösta maj: Vad gjorde jag denna dag? Jo, just det. Jag tog en cykeltur runt halva Norrköping och sympatihandla en skjorta på carlings ute vid Ingelsta bara för att han i butiken var så trevlig. Inte bra Emma ! Sedan var det undersökning av ögon som gällde, och jag fick och får göra ögonlaser som ska ske nu på onsdag. NERVÖS TJEJ, JATACK! Sedan kommer jag inte ihåg vad jag gjorde. Kan det vara denna dag jag myste film med martina? Så var det nog. Så var det!!

Första juni: Ny månad, helt galet. Jag klev upp ganska skapligt, packade ihop en väska, satte mig i bilen och drog till Lucky 7, jag har tatueringstid andre augusti och jag är glad tjej. Det kommer bli sjukt bra!
Eftersom Louise var hundvakt i närheten fick jag en kram och en promenad av henne och Milo ( hunden ) innan min färd mot Örebro. Och nu ska vi se om jag får ihop allt i mitt huvud om vad som hände i Örebro.
Jag anlände med min röda fara runt tre någongång och mötte upp världens vackraste tjej. Vi gick in mot staden, käkade och satte och senare på en bar, öl och folk överallt. Dock var inte den spontana utgången så lyckad. En timmes kö, folk överallt, trängsel till baren och på dansgolvet och folk överallt. Så vi gick hem. Haha. Men förövrigt var det en fin dag och kväll.

Andra juni: Pappa blev 66 år. Det skrämde mig lite att han börjar närma sig 70, men jag försöker förtränga det. Så, nu är det förträngt. Men jag ska i alla fall bjuda honom på en middag, antingen hemmagjord på en filt eller på en restaurang. Bara så att ni vet.
Denna dag var i alla fall en onsdag. Bara för att mitt minne är som det är känns dagen luddig, men senare på kvällen, eller senare och senare. På kvällen drog vi iväg på någon holmen, udde, uddeholmen ? Haha någonstans i Örebro stad och grilla med Erikas klass. Det var en fin kväll med alldeles för mycket mygg.

Tredje juni: Sol, fram och tillbaka till stan, Sol, folk överallt. På kvällen mötte vi upp söta denise, tog några öl med henne, folk knöt sig runt vårt bord och sedan promenera vi hemåt. Jag känner att det är mest jag som förstår vad som egentligen hände men skitsamma. Otur för dig, eller något ? Jag vet inte.
Det var i alla fall en fin dag och sol hela veckan.

Fjärde juni: Studentdagen. Erikas väckarklocka började ringa runt halv fem, då jag inte kom upp förens vid sex. Dra på sig kläder och åka mot syster då Erika hade champangefrukost vid halv sju. HALV SJU MÄNNISKOR! Herrejösses, vi började nio- tio med våran förra året. Helt galet där. Men men.
Jag hände i en tom lägenhet, duschade osv osv. Min syster hade typ morötter och inlagd gurka som var ätbart för mig så jag låste lägenheten och gick mot ica. Kom ut från haga centrum med en baguette, en drikyoghurt, en banan, och mer och två buketter med blommor.
Efter frukosten i solen på en bänk så traska jag mot centrum och satte mig med en kopp kaffe vid slottet och skrev lite.
Runt halv ett mötte jag upp Antonia och sedan spangr Erika ut. Efter yrande runt i stan med Elsa och Antonia begav vi oss mot Erikas pappa där det bjöds på mat och fika.
Senare på kvällen skulle jag egentligen hem men jag stannade över natten. Öl och fint folk blev ett bra resultat av kvällen.

Femte juni: Min väckarklocka började ringa runt halv sju. Jättejättejättetrött efter någon-några timmars sömna. Jag drog på mig gårdagens kläder och väckte världens vackraste. Fick pussa lite på henne innan jag 07:15 satte mig i bilen för att köra mot Norrköping.
12:00-17:30 befann jag mig på kolmården och försökte sälja glass. Jag var helt borta i huvudet, visste knappt vad jag gjorde, men jag gjorde någonting i alla fall. Det blev en pensionärskväll efter jobbet och jag somnade vid halv tio.

Sjätte juni: Vaknade 09:30, sov alltså tolv timmar ( TOLV TIMMAR).  Kan meddela att det behövdes. På en ny arbetsdag och den slutade med mat på balkongen i solen med mamma och sedan i sängen.



Det var en fin vecka, speciellt i Örebro. Kan inte förstå hur en människa kan få en att må så bra, av att bara finnas där, existera, vara. Det är skrämmande men helt underbart på samma gång. Jösses.
Nej, nu ska jag fixa lite på mitt rum och sedan platta till krullet. Puss!

en emma


RSS 2.0