I can see widows and orphans through my tears..

Illamåendet jäser i munhålan.
Ögonen svider och är sådär morgonvakna klockan fyra på en måndageftermiddag.
På en måndag är man ju inte så jävla fräsch hörrni.
Känslorna splittrar sig genom kroppen och stöter till då och då i undran på vad
som egentligen händer. Det pirrar i magen och värker i brösten.
En stor knytnäve kommer farandes mot det tårfyllda ansiktet och smack.
Min arma kropp har smällt samman med den grusiga asfalten och leker
ryska posten. Det blev kyss..
Man ska inte somna mitt på dagarna, kroppen blir som en levande död och
själv är man bara mest dum i huvudet. Inte så jävla fräsch hörrni..

Jag vill flyga med min flygmaskin upp till månen och dansa vals bland stjärnorna.
Jag vill flyga med min flygmaskin och eövra en obebodd ö där solen skiner som mest.
Jag vill flyga med min flygmaskin och flyga i takt med dykande delfiner.
Jag vill flyga med min flygmaskin och kidnappa dig.



Nu ska jag fixa tee och dyka ner i skolböckerna. Rädda mig någon ?

en emma

För det ordnar sig med lite socker på..

Skaka om mig?
Rör om mig?
Slå mig?
Red ut mig?
Ta mig?
Sparka på mig?
Känn mig?
Rör vid mig




Det inte min dag idag helt enkelt.


en emma

Cause baby you're a firework

Att vara hemma får mig att må bra, att umgås med mamma är underbart. Vi behöver inte säga någonting, vi bara är. Sånt gillar jag. Att inte behöva tvingas prata eller umgås hysteriskt bara för man inte ses så ofta nu för tiden. Det känns inte på riktigt. På riktigt är det när det inte känns som man har flyttat eller umgåtts på länge. Man bara är, trivs, gillart.
Samtidigt växer sig ångesten inom mig och minne dyker upp. Säg ingenting, nämn inte någonting, säg inte namnet. Jag har slutat prata om det, för det funkar inte. Jag funkar inte då, vilket är hemskt rent ut sagt. Men vad ska man göra egentligen ? För att slippa gråt och hysteri mår jag hellre lite sämre själv.
Och nu undrar jag mest hur jag ska komma hem till örebro igen. Varför köpte jag inte en jävla bussbiljett igår för? Nu är det fullt och en buss går nu. Den hade jag inte hunnit. Eller ja när jag kollade bussarna första gången. Haha. Jösses.Nej, jag borde ta tag i pluggandet men jag ... Min mage sprängs nog snart, jag sprängs nog snart. Kom och rädda mig i din flygmaskin ?
Dessa tankar.. Nej, plugg var det.
Ett...

Två....

Tre.....

Nu.

en emma

Ensam är stark, vilket jävla skitsnack

Tårna kniper hårt om takkanten och kroppen svajjar till av en plötslig vindpust.

Fingrarna dras genom det fettiga håret. Snoret sipprar ut från den rödsprängda näsan då de tunna hårstråna i de såkallade borrarna har fryst till is och hugger lätt mot huden. Du hackar tänder.

Tårarna forsar nedför dina nariga kinder och du knipper hårdare och hårdare med tårna. Du vill inte falla. Du vill falla. Den patetiska tonårsångesten sprider sig som en blixt inom dig. Bröstet blir tyngre och du känner hur du blir svimfärdig. Från aorta sprider sig paniken och sipprar ut genom blodkärlen och infekterar varenda cell.
Ögonen är stängda. Du har stängt alla dörrar, blockerat dem och svalt nyckeln.
Dina händer skakar.

Du har aldrig trott på fenomenet kärlek. Du har fnyst åt varenda kärlekspussande par som dyker upp om vårarna då det börjar knoppa på träden. Du tillfredsställer dina behov med fysisk kontakt och skiter i om den andra personen ringer dig sjuttioelva gånger i veckan efter några engångsligg. Du tror inte på fenomenet kärlek. På den bubblande känslan som ligger och jäser i magen och sprängs till slut.
Och där ligger du, på det nyklippta gräset men fjärilar som flyger runt inom dig. Och det där leendet som ar ettrat sig fast, som inte går att sudda ut, sudda bort. Rastlösa fingrar och den sprittliga känslan i kroppen som uppstår vid varje tanke, vid varje tanke om den där personen som bildat fjärilarna i magen.
Du tror inte på fenomenet kärlek.


Jag har en bakisjagvillintepluggadag idag
.
Har pimplat cola, lättedryck och bullar. Och sen har jag försökt plugga. Men hur går det med det? AWSOME... Ska vi köpa skor WOHO? Nej, jösses. Blir tjopptjopp på mig imorgon kan jag lova.
Men igår. Igår blev det en hysterisk biltur hem till Norrköping från ÖRebro med louise, hennes mor och bror. Jag tror mitt hjärta satt i halsstrupen hela resan. Herrejösses. Men vi överlevde i alla fall ( peppar peppar). Sen blev det yra runt på HC och få en pinsam stund med hon i kassan på lagerhouse. Vet inte riktigt vad som hände men något hände. Haha jösses. så kan det gå!
Och nu fick jag tårtspade av mina mamma.
Igår ja. Det var barnkalas med vuxna och vuxendryck som gällde hos Renée och Lisa. Det blev en galen men bra kväll med väldigt mycket alkohol. Vaknade upp i bäddsoffan med kläderna på, täcket bredvid mig, smink överallt och sånadär serpentinsaker, som man smällar ut, överallt. De var utspridda över hela lägenheten. Är det barnkalas så är det! Haha. fick känna på gamla otten med som gjorts om till Puls ( vilket låter som nya friskis och svettis) men det var bättre än förväntat faktiskt. Sen fick jag en massa män över mig men det behöver vi inte gå in mer på.
Nu ska jag tränga bort mitt pluggmåste och slänga mig i soffan resten av kvällen..

en emma

Take this heart and make it all worth while

Det där sömn, drömmar och john blund är enligt mig en hel vetenskap. Nu för tiden sover jag om nätterna, i alla fall för det mesta men vad händer egentligen när jag sover?
Inatt drömde jag att jag var i ett förhållande med en bög, en väldigt djup relation med hysteriskt mycket sex.  Jag kommer ihåg att vi var på en fest med endast hans vänner och jaghade fått reda på innan att de inte riktigt tyckte om flator och var väldigt skeptiska till vårat förhållande. Men min kära bög tvinga med mig dit och det var bögar och fjortisar överallt. De söp mig under bordet och jag hamna i säng med min bög och någon tjej.
Vad i hela friden känner jag ?!
Och härom natten drömde jag att jag födde barn. Kan nämna att jag för två tre veckor sen drömde att jag var gravid men häromnatten födde jag barnet. Och det var inte bara *plopp* så var det ute utan hela baletten gällande födsel var med. Det var slem, blod, aväring, skrik, hysteri och navelsträngar överallt. Jag minns inte pappan men han var där, i skuggan, samtidigt som jag fick klippa av navelsträngen.
Kan meddela att jag hade lite panik när jag vakna. Helt hysteriskt är detta. Vad är det som sker under nätterna? Och i mitt undermetvetna?! HERREGUD!!!
Jag blir lite rädd för mig själv, bara så ni vet... Plus att jag drömmer alldeles för mycket om personer runt om mig vilket gör vardagen lite mer jobbig då jag måste skilja från att det som hände i drömmen inte är sant. Nu låter jag helt galen, men drömminnen kan ploppa upp och göra verkligheten lite svårare..
Man kanske bara ska sluta sova så slipper man denna galenskap som sker när man sover? Eller så kanske man ska sluta tänka, för då bubblar inte allt upp om nätterna. Eh, jag vet inte. Jag är konstig...

Nej, nu ska jag äta upp min mat och snart blir det norrköping..

För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat

I taxin, i trappen, i hissen, i hallen. Jag faller. Faller..

en emma

Jag är pojken i glasögon..

Tänkte nog mest bara säga att jag gillar sambolivet. Urflippad torsdag med tvätt överallt, trippande tår, stampande fötter och hår som står åt alla håll. Bakad potatis och förtidsfredagsmys som båda egentligen ogillar, sönderbrända kladdkakor i micron och mangorayaluktande händer. Louise är herregud och jag är en fucking god, detta får man dock tolka hur man vill. Nu ska jag se klart aristocats som jag somna till inatt och lindade in mig själv i sladdar och bråka med datorn. Imorgon blir det allas våran stad Norrköping för en stund, helt enkelt..


en emma

just stay there, cause i'll be comin over..

Mitt 101 dalmatinerplåster lossna just från mitt finger, det finger jag råka hugga lite i när jag skulle försöka skära min sönderbrända fralla. Det råka börja blöda lite,fast det är en hemlis. Så.. schhhh!!

Helgen var galen, helt jävla galen men ack så mysig. Folk överallt, en massa öl, god mat, hysteriska uppvaknanden, en galen man i sovsäck bredvid sig en hel natt, full som en kastrull badandes mitt i natten, svart färg överallt, fick uppleva åldern 16 år igen ( himla sambo som väljer sämsta temat på sin 22års fest, det var INTE okej..), pizza, ostbågar överallt. Osv osv osv. Igår började ny kurs och livet igen. Imorgon tar jag mig i kragen för sjuttioelftegången..





Jag har en konstig känsla inom mig, vet inte om jag vågar släppa ut den. Jag kanske borde..? Men vågar jag egentligen det..


i wasnt talking abot that king..

Det ser ut som ett helvete här hemma och jag vill mest tränga mig ner genom sängen och gömma mig lite.
Tenta om mindre än tre timmar och allt bara snurrar i huvudet.
Jag kan verkligen inte pressa in mer.
Borde man ta tag i städandet kanske?
Kommer och rädda mig, som bara du kan...


 

en emma


Heart skipped a beat. And when I caught it you were out of reach..

Något kan få en omkullkastad bara sådär. En vindpust, så ligger man nerslagen på marken och orkar inte ta sig upp. Man är nedslagen, förlamad. Kroppen har ettrat sig fast i marken och ligger helt stilla på den bara marken.
Öga mot öga. Jag slutar att andas.
Slå mig hårt så att jag vaknar?

Och jag förstår inte på mig själv, stressar upp mig för ingenting. Skulle kolla tentatiden tills imorgon och så läser jag "ej anmäld". Jag blir helt hysterisk och slutar andas. Men, såklart, så är det inför omtentan jag läser. Herregud, jag måste börja lugna ner mig. Hitta lite ro, eller mer finna ro kanske man säger? Borde börja med min fina avslappningsskiva igen. Känns lite smålamt men den funkar faktiskt, iaf då när jag använde den sen ände de tydligen något. Haha.
NEj, idag har vart en hysterisk pluggdag med konstiga tankar, önsketänkande, knepiga och urflippade konversationer med sambon, näsan i plugget och jag vet inte vad.
Jag dansade till och med när jag skulle gå till willys för att köpa naturgodis. Jag kom hem med en hel kasse fylld med allt möjligt, från socker till mjölk till jag vet inte vad. Vad hände på willys undrar jag?
Nej, jag borde kanske sova? Jag behöver i alla fall en spark i baken tills imorgon, och en smäll på käften skulle heller inte sitta fel..

( jag är så jävla egocentrisk nu för tiden..)



Och jag fick någon knäpp med att börja med duschdraperiet och alla sjuttioelva stänger vi köpt. Mitt i natten dagen innan tenta, heja mitt känner jag...
I alla fall. Duschstänger. Tre stycken och ingen vill som vi vill, men nu jävlar! Har gjort ett ihopkok av två stycken olika duschstänger och det var inte det lättaste kan jag säga. Haha herregud. Mina fina sambo var jättesnäll och filma det hela.... när jag kämpar. Vidoebloggen nästa? Länkar om det blir så, tihi. Det lär det nog bra.
Nej, förhöra mig själv tills sömns blir det nu, och sväva bort i tankarna och till john blund.. Och krama pingu förståss. Tjillevippen!

Ska knipa ögonen hårt och önska extra mycket...

en emma

I just lay here would you lie with me and just forget the world?

Jag vaknade för ovanlighetens skull med ett leende på läpparna.
Det var länge sedan det hände. Sist något så extremt hände var för
några månader sen, men då rann tårarna som jag vet inte vad. Har
nog aldrig vaknat upp så förstörd någonsin. Fast detta sker väldigt sällan,
som tur är.
Om morgonen är jag för det mesta borta och vet verkligen inte vad
jag gör. Härom natten bädda jag till exempelvis om i sängen, dock var
det ju i sömnen men ändå. Örngott överallt. Vad händer egentligen om nätterna
hos mig? Jag förstår inte riktigt. Jag förstår inte mig själv, men det är nog inte så
många som gör det. Ingen skulle jag tro. Jösses.

Idag är det jag, hulken och pingu. Nu kör vi...


I alla fall imorse, ett leende på läpparna. Ett oförstårligt leende. Och pingu låg halvt
under täcket och vifta på fötterna. Dessa stora gula fötter.
Jag hade stora gula fötter en gång, när jag var utklädd till musse pigg i nian. Stora gula fötter.
Eller mer simfötter med kuddar och ett gult tyg, det var mina stora gula fötter det.

Idag vill jag inte gå upp, trots att jag mest känt mig sådär morgontrött mysigt än helt
förstörd. Fast när jag börja känna efter hur jag mår, så sluta det inte så bra.
Jag vill inte, vill vill vill inte inte inte. För idag blir det att koppla bort allt annat ( pfft....)
och köra järnet inför tentan imorgon. SKA VI KÖPA SKOR WOHO?!
Nej, fixa kaluffsen, äta och slå mig till ro med pluggandet. Tjillevippen på dig, er, någon...



I efterhand en, två timmar senare:

" -Vad är det du inte kan göra om du lever ihop med en man då?
- Jo, tex att gå upp mitt i natten och smörja in stereoanläggningen med matolja.
- Och varför skulle du göra det?
- det är precis den sortens frågor jag vill undvika när jag kryper ner i sängen igen med flottiga fingrar."

Åh, vad jag tycker om Sally Santesson.

en emma

För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat..

Bokstaven E, E som i Emma och inte som i troll.


Jag heter: Emma
Jag vill dricka: Ekologiskt
Jag har: Erövrat världen i mina drömmar ( det är egentligen bara ett ord..)
Jag är rädd för: Egoister
Jag är inte: Engångsförpackad
Jag sjunger: Enormt


en emma

Hur jag ska bära mig åt för allt blir fel..

Caught by what comes by
Stand alone without a fair chance tonight
Here again by your side when
They turn on all the lights
Yes I'll follow you tonight


Tror jag är mest trött, allmänt trött. Jag bara är, men jag vill. Jag bara är, någonting. Vem är du egentligen ?
Och vem fan är jag..
The smiths sjunger med mig och jag borde verkligen sova. Man kanske ska sätta på en såndär jobbigt film och gråta av sig lite, sådär nördigt patetisk. Krama kudde och låtsas att den är något annat.
Jag tänker alldeles för mycket, det finns inga sammanhang, inte ens här. Jag är inget sammanhang. Ett icke sammanhang med chokladbollar i magen, chokladbollar med väldigt mycket kako i. Ätbart och gott, tillslut. Fick höra att jag var ett kakmonster förut, eller att jag är. Mer.
Jag vill ha on och off syndrom, fast gällande tankeverksamheten.
Egentligen borde jag läsa bok, men det orkar jag inte riktigt. Vill nog mest bara lägga mig ner och dö lite i sängen.
Nej fan. Somna med den hysteriska sally i bakgrunden tror jag.


Dessa tankar.
Denna hysteri.
Denna vilja.
Att vilja.

Inte vilja.
Att vilja ha.
Vilja veta.
Men ändå inte...

en emma

För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

BAZINGA


http://vimeo.com/4496097

- Jag ska bli skådespelare när jag blir stor...

 

Jag är trött på snön och vill ha vår, nu... Godnatt.




en emma

Här är scenen, varsågod..

Jag ligger nerborrad i soffan med konstig armställning och borde förflytta min till sängen och sova. Eller egentligen plugga men sova borde jag främst. Eller nej tvärtom, men sömn behöver jag rättare sagt.
Istället har jag suttit och läst i min såkallade och påbörjade bok, för två år sen. Det får bli ett sommarprojekt känner jag.
Och det är alla hjärtans dag idag, vilket var en dag som inte direkt börja bra. Frös ihjäl mig och min väska gick hux flux sönder så har fått gå runt och hållt den som ett kärt litet barn. Jösses.
Och den här dagen har de senaste 4 åren varit väldigt mycket kaos, på gott och ont antar jag. Mest jag som är ett kaos tror jag. Fast just idag sluta den bra, eller den har ju inte slutat än men den är inte lika hemskt som den början. Nej, men jösses vad jag yrar. Tror jag är alldeles för trött för detta, har för mycket tankar och borde egentligen bara vara tyst. Jösses.
Ska sluta innn jag säger för mycket och något dumt, jag tycker om hemlisar.... Moha.

Jag saknar...

Jag är inte så dum så att jag blandar randigt och rutigt alternativt
tar på mig en skrikgul skjorta och har prickiga byxor till.
Då skulle jag lika gärna kunna skriva på en bit kartongpapper
”titta på mig för i helvete” och hänga runt halsen samtidigt
som jag hade sprungit runt och petar på alla medan om jag vrålar
”tänd ett ljus och låt det brinna” mitt i sommarn.


en emma

Om du aldrig provat hur kan du då vara säker?

Trots att jag är sjukt trött och bitter tjej ikväll så kommer jag somna med ett leende på läpparna. Kommer nog krama sönder pingu på köpet men har man inget annat att krama på så har man inte. Fast jag tänkte blunda hårt och önska extra mycket.. Eller drömma mig bort..

Jag vill...
Jag vill våga...
Ge mig...

Med en mysig och skrämmande känsla i magen ska jag nu borra ner mig i sängen
och tänka bort morgondagen..
en emma

Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag är nästan där...

Torkad frukstrester mellan tänderna och min mage sprängs snart, eller kanske mer brinner upp. Något av de två alternativen kommer ske inom en snar framtid kan jag lova. Sen kan jag även meddela att jag kommer aldrig någonsin äta naturgodis mer i hela mitt liv, jösses vad magen gör ont. himla mjölk, och himla dumt att det ska vara så gott. Nej, det var sista gången. På riktigt.

Mina ögon går i kors och jag borde börja bråka med bäddsoffan nu, jösses så trött jag är. Min mobil har fått tuppjuck och min rygg värker. Jag gäspar konstant och ögonen svider. Hälften av ljusen har brunnit upp och ångesten fyller upp mitt bröst. Jag undrar för mig själv vad fan jag håller på med och skolböckerna ligger tätt intill mig. Jag vill gräva en grop eller bara gräva ner mig under täcket och stanna där för alltid. Jag upptäckte nyss att mina tår dansar till musiken och jag borde borsta tänderna för jag känner mig äcklig i munnen. Jag trängde mig ofrivilligt i kön på willys förut och lät mina lår frysa ihjäl utomhus i en timme förut. Jag ruffsar om håret och drar handen sakta över ansiktet.
Jag behöver massage och sömn. Fan jag skulle ju köpa bussbiljett.


Min kropp har nog fått alldeles för mycket kaffe idag.
Tår efter tår och jag borde eller vill nog bara sova.
Vad är det som händer egentligen?
Och vad fan vill min mobil? Den blinkar som ambulansbilarna
vid akuta olyckor, dock låter den inte som tur är..
Rosa tandborsten nästa...?

Och jag brukar inte vara såhär nevös, jösses..

en emma

I knew a girl and her name is judy

Natten är ung och jag ligger vaken
Jag är "Lucy in the sky", jag är högt över molnen

Ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka
För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat

Ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka



I taxin, i trappen, i hissen, i hallen
Jag faller
Faller



Vem har lurat alla barnen ?

Jag är en fylld av en känsla, en känsla som jag inte kan ta på. Samtidigt som jag är sjukt trött och mest less på det mesta är det någonting som får mig sådär töntigt glad. Eller någon kanske.. Dock är det den där himla spärren som finns där och bråkar med en, och dessa tankar. Ska man bara släppa på? Kan jag det? Jag funkar inte så men jag borde kanske försöka..När något får mig att må bra har jag en tendens att skjuta bort det, eller mest få panik och stänga in mig. Jag vill inte bli som... Ja...  Slå mig hårt och skaka om mig? Jag måste sluta tveka och skaffa ett jävla självförtroende. Varför ser jag inte det som andra ser? Eller ska man bara gå efter tankarna, vad som är rätt och fel. Tänka på andra, än sig själv.. GAH!
Det är i alla fall läskigt hur man kan fascineras av någon , bara sådär.


Det där med att komma hem till Norrköping får en också helt upp och ner vänd. Det känns väldigt skönt att bara komma hem och underbart att få träffa mamma, men samtidigt så är det något som får mig skrämd. Dessa minnen. Men tydligen ska jag tillbringa sommaren här då jag fått sommarjobb, det känns skönt. Är fortfarande kluven men det blir nog bra med at komma hem hit och bara andas i några veckor. Fast på att sätt vet jag att det kommer bli ett helvete här hemma, det går inte att undvika. Dock kan det kanske vara bra att reda ut detta helvete. Hur man än vrider och vänder på det går det faktiskt inte att komma ifrån, tyvärr..
Klarar inte riktigt av mer tårar, och då stänger jag av istället. Känner mig så jävla hård.. Jag kanske borde prata med henne, om hur hon mår, hur jag mår, hur vi mår. Idag, nu. Får ta det sen, i helgen. Det behövs nog.
Heja gröten utan andranamn..
Okej, sommarjobb är awsome, slipper jag tänka på det! Det kändes väldigt bittert hur jag la fram det nyss. Haha. Så, sommarjobb. WOHO! Moha!

With you here these pretty things keep appearing in my mind.


Nej, nu måste jag verkligen plugga om jag ska klara av den där himla tentan nästa vecka. Det ska gå, för nu jävlar kör vi plugga dygnet runt i en vecka. Misslyckas jag kommer jag gräva ner mig i ett stort hål, mamma har faktiskt en spade här hemma.. Kan sno den lite och skicka tillbaka den med posten. 
Annars så börjar jag på måndag, på riktigt. Ingen annan utan jag själv ska ta mig i kragen. Nu.

Och nu kaffe!

en emma

With some perspective and dedication

Den smälta sörjan förgyller mina bara ben, drar den narriga handen över låren, tränger in naglarna och droppe efter droppe av röd kulör sjunker ner i det svarta hålet även kallat lakan.
Utsmetat. Den söta vaniljaromen sveper över mina läppar, blandas med saliv och normalfloran i munhålan saboteras.
Chokladsåsen är utsmetad över dina nakna kropp, ritar stigar över din mage och trippar lätt mot dina bara bröst. Kroppsvätska och sötsaker blandas som i en bunke och bildar den exklusiva kakan som hettas upp i ugnen. Du kallar det passion.

Dina såkallade underbara ord studsar mot min lama kropp som är nedslängd i den hårda tältsängen på mormors vind. Små barnänder kladdar med glass bland aporna på kolmården medan hettan från sommarstugetaket förstör mina ömma kropp. Kroppsvätskor, blandas, saliv, läppar.

När jag var liten älska jag att springa barfota på vasst grust. Känna hur de smiflisorna trängde in under fötterna så att det kittlades hårt och småsmå tårar trängde ut genom ögonen. Händerna nedtryckta i den färska jordsgubbstårtan och flaggan hissades tidigt på morgonen. Att fylla år som liten var underbart, man var stor, en hjälte. Idag är jag en pensionerad hjälte med diskbrock och permobil.

Du vandrar med dina fingertoppar längs min bröstkorg och jag ryser till, vaniljsmaken växer i min mun och din blick får min kropp att darra.


Okej, det gick inte att följa några ord, jag är nog för trött och ska nog bara sova. Dåligt. Godnatt..
en emma

Har sprungit ända sen barnsben..

Man kanske inte borde... men jag kan inte sluta le.
Jag som ska vara stenhård och svår..



en emma

Om du äter upp mig ska jag hämta mina bröder

Idag saknar jag.. Idag saknar jag det mesta, närhet, norrköping, vänner, att.. Jag vet inte, jag är fylld av en stor saknad. Och jag borde ta mig till skolan. HAde ju tänkt bara där för en timme sen, men tydligen så är jag inte där. Dock har jag faktiskt sökt hysteriskt mycket jobb denna morgon, i örebro! Detta tjat. Men men, får se vad som händer. Får väl göra ett ryck med och gå runt och lämna CV och "sälja" mig själv. Inte bokstavligt för den som är lite borta. Eller något. Tror min sambo vakna nu.
Nej jösses, gud jag är en känslomässig röra just nu. Vad händer? Jösses säger jag bara.

Jag vill ha vår.
Jag vill ha sommar.
Jag vill ha..


Nu ska jag stänga av och gå till bussen och plugga hela långa dagen.. Eller något. Puss?

en emma

Falling down efter hela mitt liv

Att läsa gamla blogginlägg kan vara ganskla roande, sålänge man slipper det där jobbiga ( vilket inte händer tyvärr..) . Jag hittade en fin lista som jag nu ska göra om, då jag är lite rastlös. Om någon sen orkar läsa är ju upp till den. Puss ?

1. Tre saker jag lyssnar till:

Lyssnar egentligen endast till emma om jag själv får bestämma men annars emas och fax, tyvärr. Men det är något jag får leva med. Väldigt jobbigt.. Haha. Men något som är lite mer illa att jag som tolv ville kallas hinken, efter en viss incident. Herregud!

Louise har även gett mig ett fint smeknamn.. Sparkles.... MUMS!

2. Tre saker jag tycker om med mig själv:

Att jag är en bra lyssnare, inte ger upp ( sjukt envis) och..  att jag kan ta mig samman och hålla mig lugn när det verkligen gäller.

3. Tre saker jag inte tycker om med mig själv:

Att jag tänker alldeles för mycket, har en tendens att stänga in mig själv i en bubbla och inte vågar säga nej/ifrån.

4. Tre saker jag vill ha varje dag:
En utmaning, kaffe och skratt

5. Detta är jag rädd för:

Oj, herrejösses. Jag har såna konstiga fobier, men nu kör vi. Jag är rädd för fåglar, sniglar, porslinsdockor, ballonger, clowner, gatubrunnar, trånga utrymmen med alldeles för myycket människor.

Är även rädd för att hemska saker ska dyka upp från ingenstans utan att man är beredd och för att bli sårad, därför försöker jag undvika sådana siutationer.

6.Ligga?

Kramas är mysigare.

7. Tre saker jag absolut inte kan göra:

Stå på händer, laga mat utan att förvandla köket till ett bombnedslag och måla naglarna.

8. Detta tycker jag om att göra:

Åh. Jag tycker om att slå skiten ur boxningssäcken nere på klubben, ta en fika på stan med någon fin människa eller gå ut och ta en öl, sitta vid något berg i solen och skriva om allt och ingenting, syssla med musik på något sätt, amatörfota när jag är ute på promenad, simma bland pensionärerna på badhuset och bli barn för en dag med mina syskonbarn.

9. Detta vill jag göra nu:
Äta popcorn och kolla på solsidan

10. Bästa känslan:

Det där kärlekspirret i magen och den känslan som sprider sig i kroppen när man är stolt över sig själv då man klarat något man verkligen kämpat för ( kunde inte ändra mitt svar som jag sagt för ett år sen, det stämmer ju.). Eller känslan du har när du kliver ut från boxningsringen, oavsett hur det gick för man är bara så sjukt slut. Helt underbart.

11. Värsta känslan:

Besvikelse och övergivenhet. När man trodde någon verkligen fanns där men det stämde inte.

12. Egenskaper jag vill att min partner har:

Oj. En person som får mig på fall är charmig, har lika konstig humor som jag, kan prata om allt om ingenting eller bara sitta tys utan konstig stämning och kunna st u med min dumheter.


13. Är jag kär just nu:
Oj, nej nej.

14. Jag vill gifta mig:

Som jag känner idag så ett stort nej.

15. Följande saker jag vill göra innan jag dör:

Oj. Dett finns iottroligt mycke jag vill göra men utforska världen, fly landet och utmana mig sälv med olika saker. Något som vore grymt skulle vara att vara med i "läkare utan gränser" när jag är färdiguttbildad sjuksyrra.

16. Något jag vill ha i present:
Just nu vill jag ha en mini pc, men en peace and love biljett hade inte suttit fel.

17. Detta har jag på mej just nu:
Stor randig tröja, svart långärmad luvtröja och ett par cheap monday jeans.

18. Favoritdjur:
Hund

19. Följande musikstilar du gillar:

Åh, det är väldigt blandat men allt från electro till pop till indie till folkmusik til singandsongwriter till rock.

20. Favoritlåt just nu:

Tonight med HArd- FI, något med den låten alltså! Jösses.

21. Roligaste/Tråkigaste ämnet i skolan:
Forskningsprocessen är nog det tråkigaste jag läst! OMG, vilken ångest jag hade under den kursen. Haha. MEn annars idrott och svenska på gymnasiet men nu är anatomin ganska kul men svår.

22. Stjärntecken:

Kräftan

23. En bok jag gillar:


Stjärnor utan svindel

24. En film jag älskar:

Eternal sunshine of the spotless mind är ganska underbar.


25. TV-program/serier jag gillar:

Åh , hallå Scrubs!

26. Favoritdoft:

Kaffe och nybakta bullar

27. Detta äter jag gärna:

Keso, ägg och avokado


28. Dricker jag helst:


Latte!

29. Favoritgodis:

Äter inte godis ( NATURGODIS <3 )

30. Hit jag vill åka på semester:


Sugt sugen på Norge av någon anledning, men annars Nya Zeeland.


31. Färg på mina ögon:

Blåa, väldigt blå har jag hört.

32. Min längd:


176

33. Jag tror inte på...


Äckligt glada människor och jultomten


34. Jag spelar...


tvärflöjt

35. Person jag beundrar

Min syster sara

36. Så här bor jag:

I en trea med inglasad balkong och walking closet med min fina sambo och vän Louise

37. Antal döda krukväxter i hemmet:

Vi har tre levande kaktusar


38. Detta tänder jag på:

Leenden får mig nervös

39. Det här gör mej avtänd:

Konstiga kommentarer och matsex


40. Favoritfärg:

Mörkröd

41. Favoritartist/band:


Oj, allt från oskar linnros till the knife till beirut till grega till the sounds, coldplay, kent, sigur ros, miike snow osv osv.


42. Favoritperson:

Jag tycker Mia Skärringer är tuff, men det är nog mest bara för att jag ser på solsidan nu.

43. En hemlighet jag vet:

*håller för munnen*

44. Bästa present jag fått:

Oväntat besök


45. Senaste köpta skivan:

Oj, jösses. Öhm, kent tror jag ?

46. Det jag är mest nöjd över mitt utseende:

Mina ögon


47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende:

..... Jag ska nog inte uttala mig om det utan att få onda ord om mitt dåliga självförtroende. Haha



48. Udda egenskap:

Kan vissla med händerna och kan knaka oknakabara kroppsdelar ? ( haha)

49. Om jag vore ett djur skulle jag vilja vara en:

Pingvin


50. Vad lyssnar du på just nu?

Senaste låten var Gran Torino med James Cullum

51. Vad har du gjort/vad ska du göra idag:

Jag har legat på soffan och mått dagenefterdåligt i princip hela tiden. Bloggat lite och sådär.


52. Senaste du installerade på datorn:

SKYPE! Och det var en jävla process

53. Favoritrestaurangen:

Finns ett grekiskt hakhär i Örebro som har awsome vegetarisk mat.


54. Favoritdag:


Gillar fredagar, fast onsdagar är ganska mys de med.

55. När badade du i en pool senast:

Oj, Ett år sen kanske ?


56. Har du varit med i någon skolpjäs:


I årskurs åtta på högstadiet, i en musikal vi gjorde ihop med 9orna. Oliver Twist och jag spela doktor i en scen. Moha!

57. Hur många barn vill du ha:

Om jag någonsin skaffar barn vill jag nog ha minst två

58. Vilken musikstil tycker du mest illa om:

Dansband och country, det går fett bort!


59. Har du bestämt dej vad du ska rösta på i valet?

Det var ju precis val men det blev såklart rött!

60. Vad du har för TV-kanaler...

Oj, vi har runt 60 kanaler just nu.

61. Har du åkt moppe någon gång:

Jag har blivit sådär häftigt skjutsad av mina vänner, har även varit busig och kört EU moppe utan körkort! Moha.

62. Har du busringt någon gång:

Busringde när jag var runt sju för första gången. Jag och kompisar ringde runt till tex olika taxibolag och försökte beställa taxi till sådana man inte riktigt tyckte om. När vi sedan såg någon taxi bil från det företaget sprang vi iväg och gömde oss så att de inte skulle kunna ta oss.


63. Har du fått felparkeringsböter:

Inte än! Mohahah!

64. Kan du tänka dej hoppa bungy-jump eller fallskärm:

Hallå, LÄTT!

65. Vilken är den plats längst bort du har besökt:

En liten stad i södra Spanien, så långt söder du kan komma i Spanien och Europa. Vi såg över till Afrika, det var ganska häftigt..


66. Har du en egen trädgård:

Inglasad balkong <3

67. Vilket är din favorit tecknade/animerade serie:

Astrid Lindgren tecknad är aawsome!

68. Kan du alla orden i nationalsången:


Klart? Eller, det kan jag säkert.

69. Badkar eller duschkabin:


Badkar, som bara den!

70. Vilken är den bästa film du sett denna månaden:

Åh, den med cameron Diaz då hon har en cancersjuk dotter. Helt underbar men tragisk film.

71. Favoritpizza:

Hemmagjord och vegetarisk


72. Chips eller popcorn:

Jag har alltid varit en popcornmänniska men chips börjar bli fina grejer tyvärr.


73. Vilken färg på läppstift använder du:

Åh, vad ska man välja. Använder läppstift så mycket...

74. Har du rökt jordnötsskal någon gång:

Varje kväll mellan åtta och halv nio. Men vadå jordnötsskal? Vad i hela friden?!

75. Har du varit med i en skönhetstävling:

HAHAHA

76. Apelsin eller äppeljuice:

Apelsin!

77. Vem är den senaste du åt ute med, vad åt ni:

Det minns jag inte alls men fikade med Erika igår, räknas det?

78. Favoritchoklad:

Oboy säger den icke godisätande kvinnan


79. När röstade du senast:

Röstade till p3 guldgalan för några veeckor sen.

80. När åt du en hemodlad tomat senast:

Pappas balkongodlade tomater i somras.

81. Har du vunnit en prispokal någon gång:

Nej men medalj, i skolbasket och på en boxningscup

82. Är du bra på matlagning:

Det kan jag faktiskt säga att jag är, och har levande bevis!

83. Klarar du av att tänka själv:

Jadu... Jag tänker alldeles för mycket, så det är tveksamt. Men jag försöker? Min tankeverksamhet är ett mysterium.

84. Har du beställt något från shoppingprogrammet som går på tv:

hahahah, nej!

85. Pepsi eller Coca Cola:

COLA

86. Har du varit tvungen att använda uniform på något jobb:

Ja, eller uniform och uniform. Vi fick t-shirt, förkläde och ett himla huckle att ha på huvudet för håret. Och allt gick i rosa och svart. Jag i rosa huckle var grymt sexigt... Sen i somras på kolmården, mycket fina brun/beicha kläder. Speciellt hatten vi hade, vi inom restaurang.


87. Vad var det senaste du handlade:

Oj, öl igår på korgen. Haha. Annars en klänning....

88. Har du kräks offentligt:

Haha jösses, jo...

89. Vill du helst bli mångmiljonär eller hitta den sanna kärleken:

Jo men pengar är ju lycka... Vet dock inte om jag tror på "den sanna kärleken" men hellre den än pengar. Det kan ju hanlda om sann vänskaplig kärlek, för att verka lite djup eller något.

90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet:


Oj... Pass?

91. Har du ringt något betalnummer:

 

118100 har man ju lyckats ringa någon gång efter krogen..

92. Kan man vara vän med sitt ex:

 

Oj, det är krångligt, speciellt om man blandar in alkohol. Det slutar aldrig bra.

93. Vem var det du besökte på ett sjukhus senast:


Mormor

94. Hade du mkt hår som bebis:

Jo men jag fönade håret och höll på och fixa och dona. Nej ursch vad trött jag är nu. Haha. Hade väl lika mycket hår som de flesta har som bebis?

 

95. Vad har du för mobilsvar på din telefon:


"Hej du har kommit till emma blablabla" på världens östgötska tydligen

96. Vad har du i din väska:

Oj, då jag har väska innehåller den mycket skit men jag ska försöka komma på allt. Orkar inte hämta den.
Skolböcker
Cykellysen
portmoné
lipsyl
täckstift
vattenflaska
kalender
busstidtabell
nässpray
näsdukar
kondomer ( av någon jävla anledning, hej jag är gay liksom..)
pennor
skrivblock
namnskylt från fältstudierna i höstas
nyklar
plånbok
värktabletter
Och sen kommer jag nog inte på mer..

97. Favoritsak du gör innan du lägger dej:

Favoritsak vet jag inte men jag måste gå på toa, slå på någon form av ljud, läser eller smsar någon och sen drömmer jag mig bort för att lyckas somna. Och glöm inte lipsylet!

98. Vad är du tacksam för idag: Att jag faktiskt gör något med mitt liv trots att det är väldigt upp och ner, och att jag vet att de som finns runt om mig verkligen finns där och bryr sig.

 

Nittioåtta jävla frågor men varsågoda och njut, eller läs, eller inte läs. Nu ska jag rota i köket lite och fortsätta mysa i soffan tror jag. Med min fina lilla sambo.

 

en emma


I'm scared like you but we cant let it show

Du vet.
Du vet dagen efter.
Du vet dagen efter då man vill gräva ner sig under täcket, helst tränga sig genom sängen och bara försvinna då huvudet är en tickande bomb, ögonen svider och dreglet som fallit från din mun under natten har torkat sig fast mot din spröda kind.
Du vet dagen efter.

Ångesten fyller bröstkorgen till max och djupa andetag pustar ut en gnutta gång på gång, samtidigt som den fylls upp igen. Gång på gång.
När jag var lite sprang jag runt i skogen och slogs med pinnar. Dagen efter satt jag med mina barbiedockor och klippte deras år och ville bli frisör som stor. När jag var fem spottade en äldre kille mig i håret.
Vi båda hade badbyxor och hon pussade mig på kinden när jag tittade bort. Vi var max nio år.
En känsla av nostalgi sprider sig i min kropp, nostalgi, känsla, värme, lycka, tårar, ångest, uppskrapta knän.
Jag tror grannarna under oss ska riva lägenhetshuset och magen kurrar efter frukost.


en emma

The cloud that keeps on changing till the end of time..

Kroppen är sådär eftertvådagars skakig och den svarta mascaran förgyller fint utsmetat under mina ögon. Jag har haft en bra helg. En helg av alkohol, fina människor, kaffe och dans. Vi får heller inte glömma ordet klänning, för igår hade emma utan andranamn klänning på sig, något som verkar vara en av årets händelser. Fast... helt jävla galet måste jag säga. Och gratis skumpa gällde igår med! Kände mig som allt annat än den jag vanligtvis är, herrejösses.
Och för den som undrar varför årets händelse skedde så var det inflyttningsfest hos fröknarna Martina, Emma och Anna. Hysteriskt mycket folk men det blev en bra kväll, trots att jag kände mig väldigt naken oc obekväm. Mera kläning kanske ?
Fast trots att jag såg ut som världens tjej, eller både jag och louise, trodde folk att vi var ett par. HErregud! Utstrålar vi så himla mycket gay? Vad är detta?! Jag såg ju ut som en tjej, EN TJEJ! Haha. Kommer tydligen aldrig komma ifrån detta.

 

 


Jag är fylld av en konstig känsla. Jag vill skrika, kasta ut den, slå, krama den, göra någonting. Men vet inte riktigt vad. Jag och känslor har ett konstigt förhållande nu för tiden. Eller nu för tiden.. Det har väl alltid varit så egentligen. Att undvika det så mycket som möjligt har känns bra, slippa såra, eller mer slippa bli sårad. Gång på gång. Men just nu kan jag inte sluta le. Jag känner mig helt bakisförstörd men ligger i sängen och ler. Vad är detta? OMG! Eller? Faktiskt. Den där blicken alltså..
Vet inte riktigt vad som händer, vad som kommer hända, vad som borde hända. En dag i taget, man kan tydligen inte göra mer har jag hört.. Och jag har rosa nagellack.

Apropå ingenting så vill jag köpa en ny dator, fast frågan är om min ekonomi vill det, det är tveksamt. Arbetsintervju på fredag i Norrköping iaf, känns fint! Apropå ingenting som sagt. Vad jag nu ville säga med detta.

Nej, slänga på en film och sova vidare kanske ? Känns inte riktigt okej att gå upp på riktigt än, inte riktigt okej..

en emma

And everything looks good tonight

En ursäkt för att inte våga tycka om någon...
Fast ändå gör man de, försöker i smyg men de funkar inte i längden, för det där leende har ettrat sig fast..

en emma

Who set the city on fire?

En ursäkt..
En ursäkt för..
En ursäkt för att..

En ursäkt för att få vara dig nära.
En ursäkt för att se glimten av dig.
En ursäkt för att få följa dina rörelser,
hur du stryker bort luggen från den spröda ansiktet,
hur du rynkar på näsan när du skrattar eller hur du
inte vågar kolla mig i ögonen sådär på riktigt.

En ursäkt för att slippa dagen, för att gömma sig under
täcket.
En ursäkt för att gråta, skrika, smälla handen i kaklet
och sedan låta den lama kroppen falla lätt mot det
hårda badrumsgolvet, slå i badkarskanten och skapa
en röd aktig flod längs toalettborsten och den överfyllda
papperskorgen av färgflaskor och tamponger.

Jag har aldrig velat bli vuxen. Stor och stark som pippi
eller ansvarsfylld som mamma. Att krypa in i min
bubbla och smygtitta på folk är det de jag gör. Hur de för sig,
rör sig, beter sig. Idiot. Idioter.
En ursäkt för..

Barnet skriker ifrån barnvagnen om isglass och föräldrarna springer
runt som yra hönor medan storebrosan rycker i pappans alldeles
för tajta shorts om att han är kissnödig. Han har en spindelmannen keps.
De fula sandalerna pryds av blåsvarta sockar och solglasögonen har ett
band om sig för att de inte ska försvinna.
Jag hatar svenska svenssonfamiljer.

En ursäkt för att vara något man inte är. En ursäkt för att man är så jävla svensk.
En ursäkt för att finnas, försvinna, existera, inte existera.
En ursäkt för att jag är den jag är. Förlåt.

en emma

RSS 2.0