från och med du..

Jag är inte bra på att blogga. Det går någon vecka, sedan blogar jag hysteriskt mycket i två fyra dagar, sedan går det någon, några veckor till och sedan går det så, om och om igen. Ett system jag fått in. Jag är inte bra på att blogga. Och jag måste fixa min blogg, hjälp någon?

Jag är fylld av morgonångest och småpanik. Jag är fylld av saknad och keso med banan. Jag är fylld av grilldoft från gårddagen och min nyinköpta parfym.
Nästa vecka tar min underbara studentent och snart drar sommarjobbet på kolmården igång på riktigt. Jag fyller tjugo och om drygt en, en och en halv månad får jag veta mitt öde till hösten.

Högtalarna sipprar ut mysmusik och jag fylls ännu mer av panik och saknad, en ångest som inte går att ta på. Förvånas jag? Nej.
Igårkväll var det kickoff med kolmårdenfolket, den enhet jag ska jobba i i sommar. Det var mys, skratt, grilldofter och spökhistorier i regnet under tak. Det var en bra kväll.
Och innan jag somna tänkte jag på vem som upptäckte popcornen och vad den personen fick det ifrån. Vem värmer ett torkat majskorn? Det kanske bara blev så?

Nej nu ska jag kissa och åka iväg mot jönköping och leka med barn. Puss!

en emma

you must have me confused with some other guy

Ett antal frågor om du har tråkigt? Minns inte antalet och orkar inte kolla det nu, det känns jättejobbigt. Dagens ilandsproblem? eller nej, det är absolut inte dagens ilandsproblem, för det är mycket värre. Innan frågorna måste jag bara dela med mig av min del som bitterfitta.  Efter mitt blogginlägg imorse så satt jag och uggla här ett tag och sedan skulle jag ju städa, diska och simma. När jag greppar tag i tandborsten och sedan ska spotta ut tandkrämsslemmet, eller innan det så sörjar jag ner mina byxor med tandkräm osv osv, men i alla fall när jag ska spotta ut det så funkar inte vattnet. Jag blev skitarg på mig själv och de ickefungerande kranarna iaf att jag missat en lapp om att de skulle stänga av vattnet idag. För förra veckan och veckan innan det stängde de av varmvattnet ett antal timmar.

Så, jag tänkte att det kunde vara något samband med det, men tydligen inte. En kvart senare ringer pappa och utbrister "Du har inget vatten va ?" Jag bara "Nae, det försvann". Tydligen var det så att någon brandpost? ( Inte sådana röda i amerikanska filmer utan under marken) hade gått sönder så massa lastbilar, kranar och allt möjligt gräver upp en del av gatan utanför oss och de ställer ut vattentankar lite här och var i området. Jag som hade tänkt diska min gigantiska hög med disk, kunde då inte göra det. Jättearg, utan linser, vatten eller kunde inte tvätta mig eller något drog jag argt till simhallen och simma X antal meter. Tydligen simmar jag fel enligt mitt ex till föredetta simmerska så imorgon ska jag bättra mig JULIJA! Så det så. Inga träningsvärksskulderblad här inte, nu ska vi simma igenom de rätta musklerna.

I alla fall, vattnet. Det ville inte komma tillbaka och helt plötsligt sket jag i disken och tanken med vatten utanför och begav mig mot stan. Kramade barro och fick en latte i magen. Jag begav mig mot pappa för att hämta en jävla hink för att kunna ha vatten i. Nu är klockan runt halv fem - fem då vattnet la av vid elva. Tror ni inte då att vattnet funkar igen? DET GÖR DET FAN I MIG! Nej jag är inte bitter idag... Dagens ilandsproblem på hög nivå känner jag. Tror jag är lite bitter för att min mage börjar ropa på mat, dock känns det som om jag åt nyss. Men det var vid halv två två insåg jag nu. Snart fyra timmar sedan, mat kanske?  Nej, jag ska ju göra de där frågorna så att blogginlägget blir gigantiskt. Mohaha ha ha ha.... ha... eller?


1. Gillar du någon person just nu? - Jag är Erikakär
2. Vem tillbringade du minst två timmar med idag? - Barro, hennes pojkvän och deras vän, eller? Eller kanske badvakten i simhallen?

3. Hur lång är du? - 176 om jag inte växt mer sen sist.

4. Vilken är den senaste filmen du sett? - Benjamin Buttons otroliga liv, åh vilken underbar film, för den som missa mitt senaste blogginlägg då jag sprider kärlek om den.

5. Vem ringde du senast? - Pappa och ville låna en hink.

6. Vem ringde dig senast? - Mamma , som ringde om Örebro besök ( dansar runt för mig själv )

7. hur löd ditt senaste sms och till vem? - Oj, jag håller på att skriva ett just nu. Men det innan var till Sabrina och det var gigantiskt långt och jättebittert.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - Smsa, fast det beror på vem man ringer.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Skilda

10. När såg du senast din mamma? - Igår krama jag henne hejdå och vi ses igen på söndag

11. Vilken ögonfärg har du? - Väldigt blåa tydligen

12. När vaknade du idag? - Runt tio efter två timmars snoozande...

13. Vilken är din favoritjulsång? - Jag vill inte tänka på jul och julsånger, de ettrar sig fast i ens tankeverksamhet, ursch!

14. Vilken är din favorit plats? - Åh, oj. Vid en hamn en solig sommardag eller på något berg med en termos och mackor.

15. Vilken plats föredrar du minst? - Där det är alldeles för mycket folk( förutom konserter, där är det lungt)

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? - Förhoppningsvis är jag berest, färdigpluggad och jobbar utomlands med något spännande.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? - Källargubben

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? - Barro och hennes väldigt öppna vän, haha

19. Hur stor är din säng? - 120!

20. Har du stationär eller bärbar dator? - bärbar hallå!

21. Sover du med eller utan kläder på dig? - Beror på men oftast i linne/sport bh och trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen? - Fyra och en massa gosedjur men det slutar alltid med en eller två kuddar kvar i sängen på morgonen.

23. Hur många landskap har du bott i? - Ett, en äkta östgöte!

24. Vilka städer har du bott i? - Norrköping, äkta pekingbo!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Åh, barfota, känna gräster mellan tårna och gruset som tränger mot den bara huden.

27. Vilken är din favoritglass? - Åh, oj, broownie är gött!

28. Vilken är din favoritefterrätt? - Glass och fruktsallad!

29. Tycker du om kinamat? -Åh, buffé är lite kärlek faktiskt.

30. Tycker du om kaffe? - Lattelattelatte

31. Vad dricker du till frukost? - Tee eller om vi har jucie hemma så, jucie.

32. Sover du på någon särskild sida? - Det är olika, men ligger oftast i kanten och inte i mitten

33. Kan du spela poker? - Öhm, lite? Eller nja. Jag vet inte, haha.

34. Tycker du om att Mysa/Kela? - Åh, jatack!

35. Är du beroendemänniska? - Det beror på, både ja och nej, från och till. Jag är nog inte uppmärksamhetsmänniska, kanske i smyg men inte på ett hysteriskt sätt. Beroendet kan komma i perioder, men inte extremt.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? - Yesyes

37. Vill du ha barn? - Jag har slutat tänka på det, den dagen kommer såfall.

38. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska och lite spanska

39. Har du någonsin åkt ambulans? - Njae, men förhoppningsvis blir det mycket sådant i framtiden ( och nej jag vill inte bli sjuk, utan jobba med det! )

40. Föredrar du havet eller en pool? - Åh, havet.

41. Vad spenderar du helst pengar på? - Just nu är jag i en filmperiod, men upplevelsesaker?

42. Äger du dyrbara smycken? - Nej..

43. Vilket är ditt favorit program på tv? - Scrubs, kobra, uppdrag granskning, big bang theory, top model. Dock är jag inget tv freak utan ser jag när jag känner för det helt enkelt.

44. Vem är den roligaste männsikan du känner? - Känner bara roliga människor

46. Sover du med gosedjur? - Tyvärr har jag redan avslöjat det..

47. Vad har du för ringsignal? - Jag vet en rolig plats, ett trolleripalats, ta med din syster och din bror och alla vänner som du vill så ska jag visa er. HAHA HOHO HIHI!

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? - vet inte, ska jag ringa och fråga mamma? Eller det beror ju på vad man menar med liten. %årigt liten eller 15årigt liten.

49. Flirtar du mycket? - Från och till men det blir en hel del latte på stan

50. Kan du byta olja på bilen? - Aldrig gjort men det går säkert, kan vet jag dock inte om jag kan. Haha

51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? - Nej *peppar peppar ta i träd*

52. Vilken var den senaste boken du läste? - Håller på att läsa "Den stora sexboken, för tjejer som har sex med tjejer"

53. Läser du dagstidningen? - Vi har den inte men kollar på nätet ibland

54. Prenumererar du på någon veckotidning? - Nej nej nej hemskt mycket nej

55. Dansar du i bilen? - Lätt!

56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? -P3 , såklart!

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? - Oj, jag vet faktiskt inte. Min namnteckning tror jag.

58. När var du i kyrkan senast? - Hum, för något år sedan. Nej just det, vi var inne i en del på tågluffen förra sommaren. Det var sist tror jag.

59. Vem var/är din favoritlärare på högstadiet? - Det var nog den snygga naturkunskapsläraren björn, underbara svenska jennifer och galna slöjdläraren Anki

60. Hur länge har du campat som längst i ett tält? - En festivalvecka! Haha

61. Vem var det som senast gjorde/sa något extra speciellt för dig? -Erika

62. Hur gammal är du om fem år? - Då är jag nästan 25! Herregud... Jag är snart tjugo, omg?

 

Nu är jag klar och vem orkade läsa allt egentligen? Jag kände i alla fall för det. Nu ska jag nog gräva fram någon matlåda, njuta en stund och sedan ta tag i den gigantiska diskhögen som fortfarande finns kvar i köket..

 

en emma


Don't you wish that you could be a fly on the wall?

Just nu sitter jag och petar bort gryn från tänderna med tungan och suckar djupt efter en frukost med gröt och stektägg på en knäckemacka. Inatt har varit en okej natt. Jag har börjat komma in i ett vändadygnetsystem som jag måste börja spräcka. Kanske går när jag ska jobba hela helgen ? Dock börjar jag elva, men jag måste ändå upp då det tar antingen 40 minuter med buss eller 25 minuter med bil så. Upp och hoppa lilla loppa?
Jag tänkte gå upp tidigt imorse men drog ur min arma kropp från sängen klockan tio när jag legat och snoozat i ( jävla) två timmar. Jag somnade halv två igår, eller var klockan ett? Jag minns faktiskt inte.

Igår var en bra dag, det började med en timmes simning, 60-70 längder ( såg att jag från början skrivit meter men nejnejnej, det blev ju nästan 1500 meter, inte 60-70 meter, herrejösses) och sedan hem och äta tacorester. Fröken cecilia förgyllde min eftermiddag och kväll i fyra timmar och en kissnödig emma cykla hem till toaletten och fick sedan filmmyssällskap efter någon timme av fröken Martina. Vi såg på Benjamin Buttons otroliga liv ( visst heter den så? ja det gör den). I alla fall. Jag blev helt ställd av filmen, på olika sätt. Den var otroligt fin, vanligt fast annorlunda. På ett sätt var den inte spciell men den fick en att tänka efter på så många olika sätt. att ytan gör så mycket, men måste vi hela tiden hålla koll på ytan. Det är i sinnet vi är åldern, inte ytan. För den som har noll koll vad den handlar om så är den en pojke som födds i en gammal mans kropp, han har knapp något hörsel som bebis, en gammal man hy och han har bla reumantism. Detta sker när första världskriget tar slut och när han växer upp föryngras hand utseende, och automatiskt så blir han yngre i sinnet då hans omgivning behandlar honom som en gammal man och med åren yngre och yngre. Nej, den var en sevärd film, och en köpevärd film.

Jösses, jag har från och till kommit in i en köpafilmperiod. Inte bra. Lägg pengar på något vettigare emma? Hum. Måste börja tänka efter lite känner jag. Herregud. Haha.
Nu ska jag diska, städa och simma idag igen. Frukosten ska få smälta till mina städande fötter och jag ska försöka vakna lite till. Känner mig fortfarande nyvaken, mysig men ganska jobbigt. Snorig? Ja!

För den som vill, så skrev jag någonting igår, eller det börjades i förrgår men blev klart igår. Eller klart och klart, men jag kände att texten inte skulle fortsätta helt enkelt.



Du punkterade mina lungor med dina knivskarpa ögon. Med ett hånskratt lämnade du mig livslös i sängen medan en osläckt cigarett osade sex bredvid min nakna kropp.
De grova händerna smekte min bleka hy och hjärtat sprack av rädsla så fort dina andetag mötte mina läppar.
Isblåa ögon såg rakt igenom mig,
blodet frös till och andetagen kastades ut,
ett efter ett.

Den svullna ölmagen putar ut över den blåa byxkanten och det vita linnet förgylls av gamla kaffefläckar. Handen dras över den kladdiga munnen, chipssmulor pressas ner i soffan av de svettiga underkläderna
och munnen pressar ut en alkoholdoftande rap.
Snoret dras nöjt upp genom de håriga näsborrarna.

En ängel satt en gång på min axel.
En ängel som klarade vad som helst, när som helst.
En glimrande ängel med stora vita vingarna som svepte om ens kropp med värme.
En ängel som fanns vid min sida.

Kängorna sparkar lätt bort mina ben från vardagsrumsbordet. Soffan brakar till medan de svarta läderbootsen nu förgyller det flisiga träet framför oss. Svarta ögon spärras framför den talande burken och den skäggiga hyn är solbränd, bländar mina ögon
och de grova händerna
smeker lätt mina bara ben.

Läpparna glänser i mörkret och har börjat domna bort efter de där fyra fem glasen med vitt 14procentigt vin.
Inom mig bubblar det,
en fnittrande känsla
och jag förvandlas till fjorton år på nytt.

Kroppen slänger sig upp på dansgolvet och de grova händer smeker hårt varenda liten hudbit av den halvnakna kroppen.
Trasiga jeans, två kroppar möts.
Öldoftande läppar byts ut mot ett jordgubbssmakande leende. Min lugg stryks åt sidan och hjärtat stannar upp.
Har jag hittat min ängel pånytt?



( http://poeter.se/poetHome.php?writerId=31947 )
en emma

To follow you softly In the cold mountain air

Nu är det på tiden att jag verkligen skriver lite här, men jag tänkte nog mest klistra in dagens flummiga tankar. Jag skriver nog ett såkallat ordentligt blogginlägg senare idag, om jag har lust. Om den otur jag brukar ha och hur intressant det är på växthuset. För, jag har inte bloggat på två veckor, nästan tre. Helt crazy , eller?

Jag var ute med hunden och började som vanligt att prata med mig själv. då kom jag fram till detta :

"De blodtörstande varelserna cirkulerar längs min lama kropp.
Jag står ensam i mitten.

Hjärtat dunkar hårdare och slag efter slag känns genom hela kroppen. Hjärtslagen skakar
om min kropp, gång på gång. Blodet rusar genom ådrorna och andetagen blir tyngre.
Lungorna börjar ge upp.

Runt mig, i en cirkel, blodtörstande varelser. Min lama kropp står ännu upprätt.

En motbjudande känsla sprider sig i kroppen, slingrar sig genom blodet och rusar in i mitt hjärta.
Upphetsning, panik, rädlsa, förtjusning. Händerna börjar skaka och kroppen krampar ihop likt en
föråldrad paprika. Motbjudande, inbjudande.

Kroppen faller redlös mot marken och ljuset mörknar, försvinner.

Den glittrande huden, likt silver, kastar sig över mig. Omringad, överfallen. Min kropp lyfter
från marken. I
llusion efter illusion snurrar framför mina onyktra ögon och kroppen faller hejdlöst
mot den likt min hud nariga asfalten. Fingertopparna pressas ner och naglarna spricker mot den kala
marken. Hudcell efter hudcell spräcks försiktigt mot den trasiga asfalten och bloder förgyller
din bild av världen.

Läpparna fuktas och det börjar vattnas i deras munnar. Saliv dryper ut längs mungiporna och de
vita tänderna bländar en. Tungorna slickar sakta upp den bäck av blod som bildats längs min kropp.
Din bild av världen suddas ut.

Likt gamar har de samlats runt min beniga gestalt. Likt gamar som bråkar om ett dött djurs kropp. Vars
mage har rivits upp av klor då inälvorna hänger ut längs den lurviga pälsen. Flugorna har hittat sitt
nya rika i den uppfläkta djurskroppen. Mask efter mask gräver sig genom det möra köttet som en gång
varit en del av det levande riket. Din bild av världen suddas ut.

Fingertoppar dansar över mitt ansikte. De trampar lätt mot mitt pannben och hasar över min näsa som
i en slalombacke. De stannar upp vid läpparna. Fuktiga och svullna kysser de lätt fingertopparna som
snabbt drar sig tillbaka.

De onyktra ögonen har vaknat till och deras bild av världen var en lögn.
Fingertopparna dansar
aldrig igen."

En blick säger mer än tusen ord? Har reklamen rätt eller inte?
Nu ska jag springa på toaletten och fixa mer tee måntro. Och snart börjar top model igen, det är spännande så det spritter lite i lemmarna. Nej, vad snuskig jag är. Det är bara lite spännande...

en emma

RSS 2.0