I want to change the world, instead i sleep..

Jag har känt mig sådär konstig de senaste dagarna. Fast på ett väldigt bra sätt, jag känner mig lugn, förvånandsvärt lugn. Visst, jag är inte så hysterisk men inombords är det ofta kaos. Allt för ofta. Men jag ler, känner mig lugn, en dag i taget ( även fast jag hatar det uttrycket).
Nollningen är igång, helt galet bra var det igår. Regestrering, rundvandring på skolan, speeddating på kvällen och sen förfest för utgång på strömpis. En finfinfin kväll ! Måste dock sluta smsa när jag fått i mig alkohol, jösses..
Jag börjar beta av saker, ska ringa boxningsklubben nästa vecka, då börjar även skolan och sådär. Nu nu nu. Nej, nu. Jag har i alla fall haft en fin dag med evelina, hennes hysteri och skratt gör mig glad. Hon rädda min dag, denna dag har jag svävat bland moln. På både gott och ont. ( Bakissvävning..)

JEssica och jag är grejen, bara så ni vet!


Faller jag så är det lögn.
Och det är fullt att ljuga.
JAg känner även att jag ska sluta lägga energi som inte gör mig någon nytta,
någon annans problem är någon annans problem helt enkelt.
Jag gillar magkänslan, trost att det mesta är kaos.

Vill fortfarande ha kakor och bli räddad med en flygmaskin..

en emma

Men vad var det dom sa?

Knark av hud.

Knark av hud. Ett beroende, en drog, en drivkraft, en börda.

Knark av hud. Det osar om din kropp och det kliar i mina fingrar. Drar
fingerspetsarna lätt över dina nyckelben och neråt över dina bröst.  De trippar
längs magen likt små lätta barnfötter som springer över sommarängen.
Ett begär, en längtan inombords och jag vill bara skrika. Svetten droppar smått
nedför din rygg och du andas djupt.

Stopp. Behärskning är ett ord som inte finns i mitt vockabulär..

Knark av hud.  Jag vill bara krypa in, känna, vara, andas.

Du petar med gaffeln i maten och ritar konstiga figurer med hjälp utav
ketchupen. Du saknar aptit. Vid bara tanken av mat så vrider det sig i magen.
Du är äcklad och känner dig äcklig. Du är äcklig. Trycker i dig allt det droppar
mängder med olja och fett ifrån, som rinner längs mungiperna, hamnar på tröjan
och fläcker av sig. Märkt.
Märkt för livet.

Knark av hud. Självsprickorna avbildar ditt inre och ögonen visar en iskallblick.
Du skakar.
Läpparna är sådär narriga och blåa, samtidigt om du försiktigt torkar bort
tårarna från kinden. De tårar som dansar våldsamt över din hud. Knark av hud,
rasar samman, bryter ihop. Skapar kaos. Ett stort jävla kaos.
Jag tycker inte om kaos.


Jag skulle vilja sova under en stjärnklar himmel, bara så du vet..

en emma

Hope will find my way when I’m going through the night

Oh it's crazy.
It's crazy up in here.
I'm inside my head.
How do I get out of it?


Poff poff så är jag uppe bland molnen ? Jag vet inte vilket slags skattad sängen är men ibland är det bara mysigt att slänga ner i den, vira in sig i täcket, sprida ut sig och bara andas. Faktiskt. Det ska jag göra snart, eller dock ligger jag ju i sängen redan men jag ska sprida ut mig! För andas gör jag med, tror jag i alla fall.
Jag kom på vad jag skulle blogga om, eller ja, skriva om, blogga. Någonting. Puss? Men det tar vi snart. Tänkte bara säga att imorgon blir jag örebroare igen, för gott. Eller ja, som det ser ut just nu i alla fall. Om jag får som jag vill. Eller vad yrar jag om nu egentligen? Vad i hela.. Eh, nu tar vi om det. Jag flyttar tillbaka till örebro efter en sommar i Norrköping. Tack. Kommer dock sakna mitt jobb som in i..!!!!! GAH ! Men lite extraknäck har jag i norrköping iaf, tihi.

Jag har nog inte så mycket egentligen. Det händer inte så mycket, men imorgon börjar det. Ska nog skriva upp en lista som jag kan bocka av. Dock inte nu men imorgon. En "att göra lista" helst enkelt. Det behövs.
Dock längtar jag inte till färden hem, tåg med två byten och jag har en massa packning. EN MASSA PACKNING! Jag som trodde jag skulle få slippa det då vi körde upp nästan alla mina saker för 1-2 veckor sen. Men tydligen inte. En massa mat, alltså otroligt mycket. Och en jävla massa ägg, femtio ägg. FEMTIO ÄGG HALLÅ! Femtio jävla ägg. Vi ska äta ägg..  Ägg, ägg,ägg. Nej, nu r jag trött känner jag, övertrött dessutom. Puss?

Just ju. Bara för att jag är så jävla intressant och fylld av (o)intressant fakta så kommer här tre fina fakta om pingviner. Åh, jag kanske ska börja med sådant i mina blogginlägg? Tre fina fakta om onödiga saker. Dockär ju pingviner inte onödiga för mig men ja. För andra kanske? Piingviner är dock helt jävla awesome. Så grymma varelser, jag gillart! Väldigt mycket.
Men tre fina fakta om (o)intressant grejer och dagen till äre blir det pingviner. Fast nu känner jag mig som ett jävla barnprogram, vad fasen. Nae, jag skriver bara det jag känner för och just nu känner jag för pingviner. Fast jag är kanske lite som ett banrprogram, fast bara ibland, när jag känner för det.

Visste ni att..?
1.
Gällande pingviner så är det honan som uppvaktar hanen?.Antingen lever de i ett helt polygamt förhållande eller byter partner varje år.
2. Det första pingvinliknandedjuret om hittast var runt 160 cm. Idag är pingvinen mellan 40 cm till 140 cm..
3. Ju större pingvinen är desto närmre polerna lever dem. Det beror på att de större pingvinerna kan hålla och hushålla med värmen mycket bättre och effektivareän de mindre. Och de mindre trivs bättre söderut, då de kan anpassa sig bätte vid en mildare miljö.


Jag borde sova. Börjar jag att skriva om pingviner sådär är det något som är galet. Iof är det nog alltid något som är galet. Men jösses. Jag kan vara normal, ibland.. Ska nog iaf stänga av denna burk, starta radion och mysa ner mig i täcket. Det känns som en bra idé, faktiskt. Klockan skriker runt sju imorgon, woho. Men, örebro nästa! Pusskram och godnatt.

en emma


vi kan låtsas som ingenting men vi ljuger för oss själva nu.

Jag har kommit i en sån där period igen. En sådan period där man lyssnar på samma låt om och om igen. Det finns inget stopp utan den går på repeat. Repeat. Jag är repeat. Om och om och om igen. Fast jag tycker om det, ibland i alla fall. Man får, faktiskt.

Imorse vaknade jag invirad i täcket och oerhört kissnödig, sådär kissnödig så att det gör ont. Och självklart duschade pappa just då. I desperata försök att få kontakt men människan sprang jag runt här som en yr höna, en jävligt kissnödig höna dessutom. Men såklart hörde han mig inte. Himla gubbe.. Nae, så jag säger. Pappa är söt, men lite döv ibland.
Igen igen igen. Repeat.
När jag vakna så står det ett paket laktosfri mellanmjölk framför mig. Jag kastade ut det som fanns kvar. Att dricka mjölk som stått ute på rummet en natt känns inte sådär party att dricka. Eller?

Igår blev min attgöraabsolutingenting något mer än ingenting. Det blev öl och fint folk, det var en fin kväll helt enkelt. Dock hade jag gärna legat i sängen hela dagen efter gårddagen men jobb om en timme. WOHO! Nej, det ska faktiskt bli gött. Jag tycker om mitt jobb, GUD vad jag tycker om mitt jobb. Fick en massa beröm och goda ord från chef och ordinariepersonal igår. Jag börja nstan gråta i hissen när jag gick hem. Då är man känslig. Men jag kände att jag behövde det där, fan vad jag behövde det. Jag kände mig behövd rent ut sagt, att man verkligen gjorde något som uppskattades, eller gör något som uppskattas.
Repeat.

Nu hoppas jag bara alt löser sig till hösten, annars dör jag. Klart slut varulvstjut? ÅH VAD FAN, LOUISE VI MÅSTE VIDEOBLOGGA! Det bara rann ner i sanden. Nej, på måndag blir det skärpning på riktigt. Hejhej nytt liv? Det får nog bli så, eller det kommer bli så. Jag behöver fan en spark i baken.

Ta sig en bakissnus och halvsova i soffan en halvtimme kanske?

There's a sign on the wall but she wants to be sure .

Fullt ös medvetslös med min päron idag.
Fullt ös medvetslös och min arm är äntligen klar, för denna gång.
Jag är less och glad på samma gång. Tänk vad sommaren har gått fort, helt sjukt. Sista jobbveckan, te arbetspass kvar. Helt galet.
Och guuuuud vad jag längtar till Örebro, det är helt sjukt. KAn allt bara starta, börja om på nytt så jag slipper detta? Eller finns kanske ingenting att slippa , men ja. Jag vill komma igång, nu, på riktigt. Jag är som någonting annat än mig själv just nu. Och jag är så jävla trött just nu, herregud. Allt bara snurrar, till och med jag. Ska vi köpa sko woho?!
Och inatt hade jag dreads, tror jag. Kanske? Det var någonting men dread i alla fall, tror jag. Gud, något med dreads var det. Nej jsses. Vad händer med mig? Jag ligger bara och ler, jösses. Skål? Fasen vad frågetecken det blev helt plöstigt hallå.... Jag är bara konstig och väldigt övertrött.

Du..

.. kom bara och rädda mig lite?

Just ju, den är klar. DÅlig bild med puss?

 

en emma


im on the right track baby, i was born this way.

Jag har sex minuter på mig sen måste jag borsta tänderna. Nu är det bara fem minuter kvar. Jag har väntat hela sommaren på att jag ska göra min fina tappaglasöverhelagolvetpåjobbetscen enda sen det hände på praktiken i våras. Den har inte kommit än och jag har tre arbetspass kvar. Vad kommer kunna hända i helgen känner jag? Dock råka jag mata bänk, golv osv osv med kaffe igår.. Nu är det fyra minuter kvar.
Jag skulle förbereda kaffe inför eftermiddagsfikat, gjorde det och gick iväg. En stund senare gick jag tillbaka och tryckte på knappen, kaffet började att koka. En två minuter senare så råkar jag titta förbi köket igen, då är det verkligen kaffe överallt. Alltså överallt, ÖVERALLT. Det vällde över hela kannan och hamna överallt. Jag förstår inte riktigt hur det gick till. Jag tröck ju bara på en knapp? Och jag vet att tröck inte är rätt svenska men skit samma, TRYCKTE DÅ.... Puss?
Men i alla fall, kaffe överallt. Så det var bara att gå ner på knä och börja torka, sen sätta på nytt kaffe. Jösses. Efter det fick jag gå hem. Herregud.

Jag har ett ovanligt leende på läpparna idag. Jag vet inte riktigt varför, eller på ett sätt jo men allting känns sådär som att "ja, det kommer faktiskt att lösa sig". Och jag är så imla trött på saker och ting, herregud vad skönt det är att bara skita i sånt. Män i skor får göra som de vill, jag orkar inte bry mig faktiskt. En minut kvar.
Så skönt, det känns som en befrielse. På måndag börjar jag, mohaha!

Nej, borsta tänderna var det sen ska jag tjoppa till min fina tatuerare. Nu är klockan halv. Puss?

en emma

You've seen the idiot walk

Jag tycker om mina tanter och gubbar på jobbet, de är för fina. Trots att de flesta är väldigt sjuka så lyser de upp tillvaron, speciellt med deras kommentarer. Jag och en tant på 90 plus ska gå till köpenhamn, bara så att ni vet. Hon är blind och jag är ju jag så att det kommer gå askalas ! Haha jösses. Jag är fin som en blomma och ska dansa bugg med en som sitter i rullstol över hela matsalen.
Bara så att ni vet som sagt.

Det var någonting jag tänkte diskutera nu, bara för att jag är så fruktansvärt ttrött. Men det försvann tydligen. Jaha ja, spännande känner jag. Tralala lilla molntuss?
Nae, vad var det nu då.. Min dröm inatt var i alla fall mys, bara så ni vet. Inga drama, inga konstiga sexscener, inget styckmördande eller annat skit. BAra en vanlig mysig dröm. Tihi.

Imorse ville jag inte gå upp från sängen, herre min gud. Har varit helt borta hela dagen, verkligen hela dagen. Det är nästan omänsligt, men jag har överlevt dagen ändå. När jag dock rulla hemåt med min rosa lilla fara var det verkligen polisbilar överallt, det var också helt sjukt. Dock var det AIK- IFK här men ändå. Jösses.
Och mitt allt när jag nästan var hemma och skulle springa in i huset för att hoppa in i duschen får jag världens ögonkontakt med en tjej som gick förbi. Det var nästan läskigt, alltså hon var ju inte direkt ful någonstans , nonono, men jösses vilken ögonkontakt. Så där stod jag med regnfuktigt och smålockigt hår och jobbskabb och glodde. Mycket charmigt kan jag säga.. Herrejösses.
Väl inne. Dusch, fetaostsallad och mängder cola. Så nu ligger jag helt slut i sängen och slocknar närsom, för att vara uppe och hoppa halv sex imorgon. SKA VI KÖPA SKOR WOHO!?!?!
Fyra arbetsdagar kvar, sen börjar livet i Öret igen. Puss? Eller godnatt i alla fall..

en emma

I feel like im lost in this body, trying to get inside my head.

Likt låtsaspoesi dansar dina fötter över ängen och den vita klänningen svävar längs din kropp.

Med såriga händer smeker du min kind och ler försiktigt mot mig,
innan du vänder dig om och försvinner längs det höga gräset.
Din skugga tynar bort och blommorna viker sig ner mot den fuktiga marken.
Du tog med dig det jag trodde var lycka.
Ett leende som man kan dö för,
ett skratt som tränger sig enda in i den dunkande klumpen som tydligen ska hålla oss vid liv.
En blick som sprudlar av glädje men samtidigt berättar om ett helvete,
ett helvete på jorden och en ilska som inte går att beskriva med ord.
Torkar bort tårar och snoret med min tröjärm.

Likt låtsaspoesi smeker vinden min vinterbleka kind, trots att sommarsolen förgyllt den i flera veckor.

Svart och vitt. Djupa tankar och överanalyserande.
En poetjävel lever i en värld utav svarta och vita väggar.
Ett önsketänkande om lycka och glädje.
En bitterhet sprider sig genom ådrorna och de vener och artärer som finns i kroppen darrar av rädsla.
Som att springa på glas kutar jag genom livet. Som att känna hur glasskärvorna tränger in genom huden,
tränger tankarna in i min kropp
och den dunkande klumpen ligger livlös i min hand.

Likt låtsaspoesi känner jag hur rödvinshuvudvärken springer runt i min skalle medan leendet blir allt större. Nästan så att smilegroparna spricker.

Konflikträdda mammor. Syskonkärlek. Syskonkärlek i tusen bitar. Instängda pappor.
Cancerpinnen mellan mina fingrar glöder och ett djupt andetag känner hur den smittar av sig
och sakta förstör mina flimmerhår.
Röken sipprar sakta ut från mina näsborrar och silas försiktigt genom tänderna. Gulblekta tänder.

Likt låtsaspoesi möter mina ord motstånd.
Ord mot ord, ord mot vägg, ord mot kropp.
Skrik utan mening,
skrik som studsar mot varandra utan att egentligen säga någonting.
Inte ett skit, utan ren skit. Hårda ord, meningslösa ord.

Likt låtsaspoesi fortsätter jag att låtsas.
Likt låtsaspoesi dansar min fötter längs det kalla stengolvet och
rösten spricker när jag sjunger de där alldeles för höga tonerna.

Likt låtsas poesi springer vi genom livet, utan att stanna upp och andas.


Jag saknar Judith och judith goes wild i Örebro men gillar min sambo väldigt mycket..


Kaos. Omtumlande. Kaos. Skratt. Kaos. Tårar.
Det tar nog aldrig slut, livet. Detta kaos som vi lever vi.
Min sambo ligger på vardagsrumsgolvet med en kudde under huvudet efter att ha varit ute och motionerat lite. hon vill inte svätta ner våra oerhört fina och inte alls begangnade soffor. Söt är hon allt. Jag gillar verkligen sambolivet, har saknat det oerhört mycket denna sommar.
I onsdags när jag satte ner mina fötter på örebromark så kände jag att allting bara släppte. Sommarens kaos, den bara landade. Den försvann inte men allting kändes så klart på något sätt. Jag kände en viss frihet. Tragiskt nog gör jag inte det i Norrköping längre. Jag har haft en okej sommar där, jobbet har räddat mitt liv. Men det är något som inte stämmer när man kommer hem. Besök, några dagar, det räcker för mig. Tror detta behövdes för att jag ska inse att jag inte har så mycket kvar där. Det handlar inte om personerna utan om mig själv. Jag har växt från Norrköping, jag har mitt gamla jag kvar där. Det gamla jag man inte vill vara längre. Minnen. Skitbra minnen och mindre bra minnen. Jag ska nog låta Norrköping förbli ett bra minne och vara gäst där lite då och då, inte mer.
Idag måste jag dock överge Örebro för Norrköping och mina sista arbetspass. Har haft en helbra helg med min underbara sambo. Hon rädda verkligen kaoset. MIN LILLA HOTDOG, tihi.
Nej, jag är fasen hungrig. Äta, fixa håret och packa ihop väskan ?  Sen kan jag chilla fram till fem då bussen går. Inget jävla tåg idag inte. Fy i hela friden. Man fastnar alltid någonstans. Allt från det är för kallt, för mycket is, för mycket snö, vattenläckor, ledningar går sönder, bombhot och nästa gång är det väl en liten tomte med ett jätteskägg och blinkande kostym som mixtrar med spåren. Det skulle inte förvåna mig. Jösses.
OCH vuxenpoäng på att lägenheten påbörjas att bli iordninggjord och att i fredags drack jag rödvin och åt ost och kex. Helt awesome var det. Tihi.

Måste bara säga att jag hatar att vara så himla nyfiken och sen att jag gillar när oväntade människor hör av sig sådär från ingenstans, det är ganska fint. Mer sånt åt folket känner jag, för det gör mer än vad man tror. Faktiskt.
Frulle var det ja..
en emma



it's true life will smile for you

Just ja.
Det var en sak till.
Fast..
Jag vill bara att livet ska börja igen, jag har så mycket.
Så mycket kvar, så mycket att visa. Bevisa.
Att göra.
Jag saknar skolan, jag saknar örebro,
jag saknar att känna adrenaliet rusa genom kroppen.
Jag saknar..
Jag måste.
Jag vill.
Jag ska.
Fast idag har jag bara sovit, jag tycker om att sova.

Come, come, come back soon
I would trade away the stars and moon
if you came, came, came back soon
my darker days would all be done,
oh, Brooklyn sun

I toss and turn,

stuck in a dream
Lost, I found that everything is not what it seems

So wake me up,

and take me back
Illuminate the light and all the things we have


Nu ska jag sova, sova bort illamåendet, min kropp, fram tills klockan ringer 05:00. Nu ska jag fortsätta gråta och njuta av allas våran salems stämma på radio. Imorgon, imorgon. Helgen. Jobb, örebro, jobb, örebro. Hongkong till hösten/vintern?.
Nu, bara nu.

en emma


We wont get any younger..

Sen tappa jag balansen,
jag tappa balansen och föll på knä.
Jag vill jag vill jag vill ju va med dig.
Vill känna pulsen och ditt skratt.
Jag vill jag vill jag vill ju va med dig.
Vill dansa naken med dig inatt.

Jag vill fylla mina lungor med luft från dig och jag vill känna lukten i ditt hår.
Jag vill sluta gråta. Jag måste sluta gråta.
I en hög där på malmö station, övergven som en sommarkatt.
Somna jag i min morriseytröja och drömde om sommarnätterna vi haft.


Ett stort jävla ryck i kragen, puss och tjillevippen!

en emma

Suddenly I heard this voice inside saying “you’re falling into disgrace”

Jag ska skaffa en riktig dagbok, det har jag skrivit ner på ett papper framför mig. Jag har även skrivit "Det finns saker som är så jävla uppenbara ibland". JAg vet inte riktigt om det är så, eller jo det är så men tydligen inte ibland.
Himlen är sådär konstigt mulen och grå. Samtiigt som solen lyser upp lägenhetshuset bredvid. Det där med väder är skumt, världen är skumt och väldigt mycket kaos. Och jag tycker inte om kaos. Och jag tycker inte om att kräkas. Min natt var helt hysterisk. Jag kunde knappt sova, eller jag sov ingenting i princip, drömde en masa konstigt och låg och prata högt för mig själv om en massa konstiga saker tills jag insåg vad jag egentligen höll på med. Om jag ens gjorde det.. Sedan ringde klockan halv sex oah jag sprang till toaletten. Så, idag har jag gått fram och tillbaka med min spyhink och mest gjort ingenting. Försök till att plugga, men det gick knappt. Funderar på om man borde äta något? Tror det.
OCH jag har för fan druckit bubbelvatten hela dagen. BUBBELVATTEN! Jag hatar bubbelvatten, tål det knappt. Men jag har kämpat, jag kämpar. Och jag borde dricka något med nu. Skriva av mig, fast inte här. Jag måste skaffa en riktig dagbok.
Föresten, en av mina drömmar inatt, helt galen. En vän blev attackerad av en tiger på Kolmården och de bråka som fan.Sen kom jag på min tiger och rädda min vän. Alltså det var bara galet. Hela natten och morgonen var kaos och extremt obehaglig.
Äta och kolla mer film? JAtack! Krama täcket ska jag med, och lite på pappa tror jag. Det behövs, mer än någonsin. Det är gubben och jag, utan lådan för första gången på riktigt.

And it's just a case of tragic magic,
When you can't remember feeling fantastic.
Just another case of tragic magic,
The dealer remembers more than the man.

 

en emma


My knees are cold..

Jösses är helgens ord.
Och.
Jag säger bara pommes, beasås och majs.
Lite Ane Brun också.
Godnatt.




Det är inte hur man har det.
Det är hur man tar det.
Och när man längtar tar saker tid .
Det är nåt mellan oss, mellan oss och världen.
För långsamt, för snabbt men aldrig i takt .
Vi vill ju bara andas,
sova och andas omvartannat inget mer.

Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel
.
Lev med det.



en emma

Orden delas i min tid med lögn och sanning, varannan mening.

Det är ganska galet att ett samtal på bara några minuter kan få en att inse vissa saker, och då sades inte så många ord om just den saken det gällde. Om allt och ingenting till den specifika saken. Det bara finns där, så klart, så tydligt. Alldeles för tydligt för att se det. Så naket. Så fruktansvärt naket.

Jag tycker om mitt jobb.
Jag gillar p3.
Och Ligga med p3 är ju helt underbart.
Nu måste jag verkligen sova.
Sova, skita i allt och imorgon full sm en kastrull?

Jag kollade genom gamla bilder jag har på fejjan och fastnade vid mappen "PRIDE BABY", och hitta dne oerhört charmiga bild. Extremt fiiieeeen är det allt. Jagminns dock verkligen inte vem som tagit den, inte en blekaste. Var jag full? Nämen nej, inte skulle jag hallå!
I alla fall. Imorgon efter jobbet drar jag mot huvudstaden och PRIDE BABY min mina lilla emil. Vad ska vi ha? Helt jävla awesome ! Jag tänkte skita i allt, vara en kastrull och inte slå sönder några händer eller andra kroppsdelar iår för den delen heller. Faktiskt. Inga tårar, inget blod, inget skrik. Såfall lägger jag mig i ett hörn och vägrar komma därifrån. Eller myser på midsommarkransen.
Ett bra rpide för en gångs skull kanske? Det blir alltid panik, bråk och hysteri. Vad i hela friden känner jag ?! Tyvärr utan min fina sambo iår men syrran är allt där. Nae, vad gör vi? Vi kör, bara kör.
SES I STOCKHOLM BABY!

en emma

Jag vet vad hon vill ha.

Svart och vitt.
Och allt där emellan.
Jag skiter i allt däremellan för ett tag.
Jag har haft en mysdag med pappa.
Fast jag ogillar hans bil extremt.
Svart och vitt var det,
magkänslan och ingenting annat.
Nu ska jag sova.
Godnatt.

Jag saknar örebro..


Här blev jag den jag är
Här kommer jag förbli
Här har jag längtat bort
Här har jag känt mig fri
Här har jag blickat framåt
Men ofta tittat ner
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser

Jag har blivit vald av andra

Det är min hemlighet
Den ena saknar känsla
Den andra ödmjukhet
Dom hade något gemensamt
Jag blundade för det
Jag har alltid hållit hårt
om dom jag inte orkat med

Jag har skrivit mina regler

Ingen fick ändra på dom
Jag tog första bästa vägen ut
När någon bad mig tänka om
Det kanske kommer kännas
Det ror jag inte för
Jag skulle inte ens vara hälften
utan det jag gör

Du har ditt eget facit

för rätt och för fel
Du kanske bär på en massa saker
Jag förstår en liten del
Hade du någon innan
Vill du ha någon sen
Ja, jag vill säga att jag älskar dig
men det är för tidigt än

Jag hade slutat prata

Jag var så van och stänga av
Du frågade vem som förstört mig
Och jag gav dig inget svar

Jag tog allting för givet

Det var något fel på mig
Jag måste varit någon annan
Innan jag kände dig


en emma

På varsin sida av vägen, som en främling för varann..

Persika mellan tänderna.
Eller var det nektarin?
Snurrande tankar.
Meningokocker och gallautsöndring.
Klockan är tretton minuter över elva.
Nej, fjorton minuter.
Pappa plockar alldeles för mycket med saker.
Solen skiner, men inte på mig.
På dig.
Förhoppningsvis.

Jag minns mina drömmar allt för väl nu för tiden. Samma dröm återkommer nattetid, om och om igen. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Imorse grät jag, vaknade indränkt utav tårar. Utan att veta riktigt varför. De bara rann, jag log, torkade bort tårarna och sprang ut på toaletten.
Jag tycker om Melissa Horn. Låt efter låt så känns de som om kvinnan känner mig mer och mer. Ord stämmer, toner stämmer, känlan stämmer. Läskigt mycket. Det är som hon plockar en liten bit av en efter varje låt. Och jag tror inte jag är ensam om att känna så. Vilken kvinna. Hon dansar ur mina högtalare i princip varje dag nu för tiden. Det är en Melissa Horn tid.
JAg borde cykla mot jobbet snart, tolv till halv tio. Peppen sprudlar från min kropp, vill mest gömma mig under täcket känner jag. Ska vi byta dag ?

Jag började att skriva i detta inlägg "Nu får det vara nog", men raderade bort det.
Frågan är ju..

en emma


Can I get to your soul?

Klockan är 22:53 och jag har precis ätit en ägg macka. Att stekt ägg på macka med ett glas mjölk till kan vara så gott. Helt galet men väldigt fint. Fint och fint, men ja, just nu var det de i alla fall.
Idag har det varit en rörig dag, bara vikarier på jobbet men det gick fint ändå. Yra tanter och gubbar utan byxor farandes fram och tillbaka på rullstolar och med rullatorer. Det är så det ska vara helt enkelt.
Det är helt sjukt hur man kan trivas på ett jobb så, det är sådär lagom himla bra. Visst, det är ibland skitjobbigt och man vet inte alltid vad man ska göra eller inte göra. Men jag hade lätt kunnat jobba där en längre tid. Men icke sa nicke, jag ska brumma runt i en ambulans om några år har jag bestämt. Och jösses vad myggbet jag har överallt, apropå ingenting. Trött är jag med.

Och vad gjorde jag inte nyss? Jo, jag öppna kylskåpet och det bara storma ut saker. Jag borde dessutom skaffa mig en ny telefon. TIPS, JATACK!!!

Efter jobbet drog jag hemåt, pappa köpte varsin falafel till oss och vi bara myste i soffan. Ingen sa så mycket, vi åt och kollade på tv. Jag tycker om sådana stunder, det är inte ofta de dyker upp. Och dyker de upp älskar man dom lite extra mycket.
Sedan har jag försökt att plugga men jösses vilken dålig koncentrationsförmåga jag haft idag. Fyfasen, värre än vanligt, ursch. URSCH !
Så, jag fick en knäpp. Tror något är fel på mig, eller något stämmer inte i alla fall. När jag gör oväntade spontana saker, oftast har ja tjatat om dem ett bra tag men vet själv att det nästan aldrig blir av. MEN. Ett stort MEN. I frustration drog jag på mig träningsbyxor, löpardojjorna och var ute och motionera en över en timme. Såklart jag sprang vilse i skogen men det gjorde inte så mycket, för gud så gött det var ! Helt galet. Det blir imorgon igen, och i övermorrn och dagen efter det. OCh så vidare. Bara av att man varit ute en timme så känner man sig mer klar. Så, nu. Ändring.
Och jag ställde mig på pappas otroligt dammiga våg förut.. Inte ett smart drag men skitsamma.
Just ja, jag gjorde en annan sak idag. Får se om någonting händer, eller någonting kommer ju att hända.
Nej, fan, jag orkar nog inte plugga mer. Sova kanske? Kvälljobb imorgon blir det allt, tolv till halv tio och det ska vara lika galet varmt som idag. Jag känner peppen i min kropp kan jag ju säga. Nej, sängen..!


I wear this crown of thorns
upon my liar's chair
full of broken thoughts
I cannot repair
beneath the stains of time
the feelings disappear
you are someone else
I am still right here

what have I become?
my sweetest friend
everyone I know
goes away in the end
and you could have it all
my empire of dirt..


För nu är klockan 23:19.

en emma

RSS 2.0